Следва

Dress me up in Silk

Fall 2019 Menswear: Moschino

Рим, кинематография, мода...

Runway преди 5 години

Новото ревю на Moschino, осъществило се в Рим, обединява Fall 2019 Menswear и дамското Pre-Fall 2019. Не само, че шоуто бе ситуирано във Вечния град, а и цялото вдъхновение произлиза от там. Колкото и да си мислим, че колекцията е бутафорна и няма нищо общо с Рим, творецът допълва, че ключов момент в творческия му подход е кинематографията.

Креативният Джеръми, обръща силно внимание на култовите филми от различни периоди, както и техните емблематични главни роли. Обръщайки внимание на „Satyricon”, „La Dolce Vita”, „ Roma” и още много други, в предложението на Скот забелязваме интерпретации на антични римски визии, off-duty силуети, шоугърл ансамбли и Казанова интерпретации.

Както при мъжете, така и в дамските предложения, Скот изгражда колекцията от разнородни и висококачествени тъкани, декорирани по различен начин. Освен детайлировките с ръчна бродирани цветя и антични държавни символи, камъни, пера, ресни и дантела, колекцията бива перфектно завършена с изисканите, наподобяващи избраната посока перуки, украшения за глава, обици с форма на полилеи.

Цветово, цялото няма как да бъде определено, имайки предвид безброй използваните нюанси от всички възможни палитри. Стилистично, в естетиката на определените теми, творецът избира и множество щампи и десени, като допълнение.  

Стилистичната римска смесица на Moschino, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.