Следва

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2019-та: Feathers

Fall 2019 Menswear: Chalayan

Претенциозност...

 

Runway преди 5 години

Както и предишната Pre-Fall 2019 дамска колекция, така и Fall 2019 Menswear колекцията на Chalayan, набляга върху мнението му за претенциозност. Както обяснява никозиецът, тя е продукт на имагинацията, създаваща нови реалности.

Развивайки претенциозността като потенциал за имагинарен свят, креативният създава паралелна реалност обединяваща различни стилистики. В смесицата от естетически различия, Чалаян свръзва спортното ски поведение, английската конна езда и фетишизма.

В прехода от планините до секс клуба, предложението е концентрирано към семплата форма и линия, обогатени с различни свързвания и деконструктивни елементи, характерни за творчеството на Хюсеин.

Стандартно и очаквано за марката, цветово колекцията е изработена в гамата на дълбоките сиви, сини, черни и бели тонове, както и неутрална бежова палитра. Претенциозността, изразена чрез колорит, бива запазена в избирането на изкрящи жълти, корални и цикламени оттенъци, някои представени като десени.

Цялата, вдъхновена от претенциозността, колекция на Chalayan, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.