Следва

Николина на 30!

Най-красивиТЕ за 2018-та решават уравнението на ЛЮБОВТА

"същинското очарование идва от вътрешния пламък на личността..."

Celebrities преди 5 години

Продължаваме упорито с мисията си да търсим и намираме "вътрешния пламък" - къде скрит, къде по-явен. Във вихрушката от чар, изразителност, постижения, обаятелност, идеи, безспорни таланти, пленителни визии и присъствие, в която ни завъртяха 50-те на брой изявени българи, с ваша помощ успяхме да изразим победители от "най-красивата" си Класация в поредното й, единадесето издание, през последните дни на 2018-та. Съвременните просветители Правда Найденова и Добри Данков оглавяват педесетицата ни с неоспоримите 47,07% от гласовете ви и както следва, сега е техен ред да отговорят на нашите питанки: 8 x въпроса от View Sofia = 16 отговора от Най-красивите ни българи за 2018-та>>>

Българската история може да се похвали с ред значими и значещи учители и просветители, будители, които обаче по стечение на обстоятелствата свързваме само с миналото, за които говорим в минало време и чийто списък е спрял да се увеличава преди доста години. Съвременните преподаватели несправедливо се пазят със строги рестрикции от пропуск в тези "списъци", имената им не се споменават на 24-ти май, а само им подаряват цветя, обвити в ненужни целофани и панделки. Фактът, че именно представители на това поколение съвременни будители печелят Класацията, ни радва неимуверно - това, че не преживяваме второ "Възраждане", не означава, че нямаме нужда от такива хора - можем да ги наричаме просветители и посредници в един така желан и нужен процес на Модернизация или както си поискаме, но важното е, че са тук, има ги и още по-важно, че ролята им в обществтото като цяло е разпознаваема, ясно откроена и високо ценена - противно на всеобщото негативно мнение.

Като доскорошна част от една поспряла образователна система (визирайки развитието), по-голямата част от екипа ни не може да скрие негодуванието си към това застояване и същевременно желанието за движение, напредък и промяна, затова и толкова се радваме и адмирираме на Правда и Добри - имат мисия и я постигат, подкрепени от любовта и уважението на чистите и отворени към знания съзнания на учениците си.

На кратките ни въпроси, изискващи също кратки, но съдържателни отговори, преподавателите бяха така добри да отговорят скоростно и без възражения за нетрадиционния изказ - благодарим!

V.S.: Най-красивата дума за любов?
П.Н.:
Няма само една най-красива дума за любов, но първата, за която се сещам е Всеотдайност.
Д.Д.:
Математика, разбира се.

V.S.: Грозно ли е обратното на красиво?
П.Н.: 
В никакъв случай. Нюансите са това, което правят живота истински.
Д.Д.: Обратното на красиво е ... нестандартно. И поради тази причина също така интересно.

V.S.: То си е химия, може и математическо уравнение, ...+... = ЛЮБОВ?
П.Н.:
Любовта е била и винаги ще бъде сложна задача за мен.
Д.Д.: lim┬(търпение→+∞)⁡〖(вид удобен за логаритмуване+cos⁡〖(остър ъгъл)〗 )^търпение 〗

V.S.: Красиво е, когато...?
П.Н.:
...не може да се опише с думи, но може да го почувстваш.
Д.Д.: Красиво е, когато те вдъхновява и те зарежда със сили за подвизи във всяко едно нещо. Ето например днес красива беше Рила - снежна, чиста, макар и не особено приветлива, но видяна в компанията на готини хора.

V.S.: Всеки човек се ражда с дадена мисия, каква е твоята?
П.Н.:
Да се самоусъвършенствам и да накарам повече деца да заобичат математика.
Д.Д.: Да покажа красотата на една тежка и според някои дори скучна наука, по забавен начин. Надявам се да успявам.

V.S.: Ако утре се събудиш до нещата, за които си благодарен днес, до какво ще се събудиш?
П.Н.:
До децата ми.
Д.Д.: Ще се събудя до любимата жена, а веднага след това ще видя прекрасните си деца. Малко по-късно в хода на деня ще видя и другите си прекрасни деца (учениците).

V.S.: Дипломираме ви с „отличните“ 47,07%, но до колко всъщност успехът се крие в оценката?
П.Н.:
Оценката въобще не е важна и определяща дали ще бъдеш успешен. Голяма част от успеха се състои в това да правите това, което обичате. За успеха са нужни най-вече упоритост и страст.
Д.Д.: Успехът се крие в много неща - в придобитите умения, в спечелените сподвижници, и хората, които са се радвали за победите заедно с теб.

V.S.: Животът е голямоТО училище. Какви са критериите за оценяване?
П.Н.:
Амбицията е най-важният критерий в живота за всичко - не само в работата, но и в личния живот на всеки от нас. Ако си достатъчно мотивиран и амбициозен, нищо не може да ти попречи да постигнеш поставените цели.
Д.Д.: "Математиката не може да те научи да добавяш щастие и радост в живота или да извадиш тъжните моменти, но ще те научи, че няма проблем без решение". Критерият за успех е в това да знаеш, че винаги можеш да откриеш най-подходящите решения за теб самия.

More Celebrities

Внезапно слабичката Кейти Пери и пак ли за онова лекарство става въпрос

Celebrities преди 1 ден

Кейти Пери и силно вталената й фигура, демонстрирана в прозрачна мрежеста рокля на музикалните награди iHeartRadio 2024 възбудиха добре познатия ни шум около "обичайния заподозрян" - Оземпик. 

Pre-Fall 2024 на Dior и всички звездни гости на Мария Грация Кюри

Celebrities преди 22 часа

На 15 април в Ню Йорк беше показана предесенната колекция на френската модна къща Dior. Творческият директор Мария Грация Кюри събра на първия ред куп на шоуто в Бруклинския музей куп звездни посланици на марката.