Най-красивиТЕ за 2018-та решават уравнението на ЛЮБОВТА

Най-красивиТЕ за 2018-та решават уравнението на ЛЮБОВТА

"същинското очарование идва от вътрешния пламък на личността..."

Продължаваме упорито с мисията си да търсим и намираме "вътрешния пламък" - къде скрит, къде по-явен. Във вихрушката от чар, изразителност, постижения, обаятелност, идеи, безспорни таланти, пленителни визии и присъствие, в която ни завъртяха 50-те на брой изявени българи, с ваша помощ успяхме да изразим победители от "най-красивата" си Класация в поредното й, единадесето издание, през последните дни на 2018-та. Съвременните просветители Правда Найденова и Добри Данков оглавяват педесетицата ни с неоспоримите 47,07% от гласовете ви и както следва, сега е техен ред да отговорят на нашите питанки: 8 x въпроса от View Sofia = 16 отговора от Най-красивите ни българи за 2018-та>>>

Българската история може да се похвали с ред значими и значещи учители и просветители, будители, които обаче по стечение на обстоятелствата свързваме само с миналото, за които говорим в минало време и чийто списък е спрял да се увеличава преди доста години. Съвременните преподаватели несправедливо се пазят със строги рестрикции от пропуск в тези "списъци", имената им не се споменават на 24-ти май, а само им подаряват цветя, обвити в ненужни целофани и панделки. Фактът, че именно представители на това поколение съвременни будители печелят Класацията, ни радва неимуверно - това, че не преживяваме второ "Възраждане", не означава, че нямаме нужда от такива хора - можем да ги наричаме просветители и посредници в един така желан и нужен процес на Модернизация или както си поискаме, но важното е, че са тук, има ги и още по-важно, че ролята им в обществтото като цяло е разпознаваема, ясно откроена и високо ценена - противно на всеобщото негативно мнение.

Като доскорошна част от една поспряла образователна система (визирайки развитието), по-голямата част от екипа ни не може да скрие негодуванието си към това застояване и същевременно желанието за движение, напредък и промяна, затова и толкова се радваме и адмирираме на Правда и Добри - имат мисия и я постигат, подкрепени от любовта и уважението на чистите и отворени към знания съзнания на учениците си.

На кратките ни въпроси, изискващи също кратки, но съдържателни отговори, преподавателите бяха така добри да отговорят скоростно и без възражения за нетрадиционния изказ - благодарим!

V.S.: Най-красивата дума за любов?
П.Н.:
Няма само една най-красива дума за любов, но първата, за която се сещам е Всеотдайност.
Д.Д.:
Математика, разбира се.

V.S.: Грозно ли е обратното на красиво?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.