Следва

Главният редактор на Мадам Фигаро Соня Илиева: Богът е в детайлите

Обама стана Нобелов лауреат за мир

Президентът Барак Обама бе отличен с Нобелова награда за мир, заради усилията му за заздравяване на...

Лица преди 14 години

Президентът Барак Обама бе отличен с Нобелова награда за мир, заради усилията му за заздравяване на международните отношения и позицията му за ядреното разоръжаване. На церемонията по награждаването, която ще се състои на 10 декември в Осло, американският президент ще получи медал, диплома и парична награда в общ размер на 1,4 милиона долара.

Освен на международно ниво Обама се опитва да заздрави дискриминацията в Съединените Щати на база сексуална ориентация.

Президентът Обама се е съгласил да отмени наредбата „Не питай, не казвай”, която се отнася за правото на хомосексуалистите да бъдат част от армията. До сега, момчетата с такива наклонности бяха отлъчени от щатската армия, но все пак ако не заявяваш сексуалните си ориентации, можеще да се присъединиш.

След промяната в закона, хомосексуалистите ще могат свободно да работят във всяко направление.

Проблемът с хомосексуалните, служещи в армията назря по времето на Клинтън, когато 22-годишният войник Бари Уинчър бе бит до смърт, заради връзката си с трансексулната Калперина Адамс, която по това време е мъж, мечтаещ за женско тяло.

След убийството на Уинчър, Клинтън внася закона за преразглеждане. Любовта на Бари Уинчър и Калперина Адамс и бруталното убийство на войника са пресъздадени в брилянтния филм „Момичето на войника”, базиран на трагичната история. Ето и трейлъра на филма в Youtube.

След реформите на Обама, гей двойките вече ще могат да осиновяват деца и въпреки че новият президент е против хомосексуалните бракове, напълно одобрява те да се регистрират като гей двойка в общината. Тези двойки ще имат същите права като сключилите брак хетеросексуални.

Определено Обама трябваше да стане Нобелов лауреат.

 

More from View Sofia

More Лица