Следва

Капана се присъединява към откриването на Пловдив: Европейска столица на културата от 11 до 13 януари

Бунтарите от BRASS AGAINST идват в София

Столицата ни е част от европейското турне на бандата

Music преди 5 години

Концертът на Ню Йоркчаните Brass Against, на 2-ри февруари, е за огромна радост на българските фенове на утвърдилите се с годините в световната музикална история рок банди, като Rage Against The Machine, Tool, Audioslave, Black Sabbath и др., преаранжирани в експлозивна и неповторима брас-вариация, примесена с хип-хоп. Именно там, както и в харизматичността на вокалите на групата Мая Азюсина и София Уриста, е неподправената сила на музикантитие. Самите те признават, че се вдъхновяват още и от артистите Public Enemy, Living Colour, Pantera, Bad Brains, Parliament Funkadelic, James Addiction, Faith no More и др.



Европейското турне
„Тhe Resistance Tour“ на американците, което започва на 25-и януари в Ню Йорк и ще приключи в разгара на август в Холандия, за щастие включва и България на сами Трифон Зарезан от 22 ч. в Sofia Live Club, където те ще забият с рок и метъл кавъри по необичаен и разтърсващ начин. Освен с Брад Хамъндс (лийд китара), идеаторът на Brass Against, чийто брой на музикантите принципно наброява над 20 човека, у нас ще дойдат Мая Азюсина (вокали), Дариус Крисчън (вокали/тромбон), Мас Суифт (вокали/цигулка), Андрю Гътаускъс (баритон саксофон), Мариъл Билдстен (тромбон), Кенет Бентли (туба), Нейтън Бел (барабани), Уейн Тъкър и Оскар Стенмарк (тромпет).



Момичетата и момчетата от Brass Against откровено заявяват, че епохата, в която днес всички ние живеем, е политически предизвикателна и е време да се изправим срещу машината. Групата се стреми да говори езика на публиката, да поеме от емоциите на съвремието. Затова свири музика, която е мощна и има някаква власт. „Искаме изпълненията ни да са вдъхновяващи и да резонират с емоциите на хората, като ги насърчават да действат. Ние правим изключителна музика с политическа острота на въздействие. Ядосани сме, вдъхновени сме, готови сме за промяна!



И в подкрепа на артистично-социалното им поведение е записът на „Killing in the Name" на любимците им Rage Against The Machine, който в YouTube има над 2 млн. гледания, във ФБ – над 10! И, да, така е! Музиката на вдъхновителите им, която Brass Against изпълняват, е разрушила много стени и все още е способна да снабди хиляди градове с електричество, дори да изстреля ракети в космоса!

Билети за концерта можете да закупите от OMV, мрежата на Eventim, на цена 35 лв., както и на място (ако останат), на цена от 40 лв. Още инфо - тук!

More Music