Следва

7 пуловера, които купуваме силно намалени, но сваляме само в краен случай

Fall 2019 Menswear: Kiko Kostadinov

Thriller & Horror…

Runway преди 4 години

Fall 2019 Menswear сезонът, с голяма скорост дава възможност на публиката да се наслаждава на новите дизайнерски решения. В такъв смисъл, българският по произход, с британски едноимен бранд, Кико Костадинов разказва за друга реалност.

Талантливият, отново набляга върху утвърдените идеали на марката, съсредоточавайки се върху модерния прочит на ежедневната униформа и контемпорари работно облекло. Наблягайки върху разпознаваемото като стил, Костадинов ъпгрейдва новото предложение, намирайки вдъхновението в трилъра „Midnight Lace” и хорор филма „The Ring”.

Колекцията е изградена на базата на стандартното по функция облекло, разгледано по дизайнерски и даркърски начин. В представеното множеството, специално внимание привличат стилово смесените ансамбли, оформени от обемни връхни дрехи, дъговидни рамена, фемино 50-тарски форми, бомбър якета и пелерини.

Смесвайки стилистиките, креативният изразява собственото си въображение и в комбинирането на тъканите, между които освен дюсови основи, съществуват и металически и светлоотразяващи промазки. Разходените с бекграунд от крийпи музикално изпълнение визии, перфектно в трилър-хорор стилискита, биват допълнени, а същевременно и аксесоарно завършени, с дълги перуки, декорирани с кичури от камъни и маниста.

Цветово, Кико оформя колекцията си в гамата на монохромните, дълбоки сиви, черни и патладжаново виолетови нюанси. За доза драматичност, допълнение в палитрата са сините и пудра оттенъци, както и разнородните десени на многопосочно поставените райета.

Дарк колекцията на Кико Костадинов, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Dior, манифест в жълто и фуксия

Runway преди 1 ден

„Аз не съм само съпруга, майка или дъщеря. Аз съм жена” - фразата бе част от фантастичната сценография на последното шоу на Диор от миналата вечер, а на огромните екрани се манифестираха и част от останалите вярвания на Мария Грация Кюри, креативен директор на модната къща