Следва

Кой кой е в модата днес: KUBORAUM

Многоцветен Гъливер краси витрините на Louis Vuitton

За да отбележат комерсиалното лансиране на дебютната мъжка колекция на Върджил Абло в Vuitton, бутиците на френската Къща в Ню Йорк и Лос Анджелис засияват в цветовете на дъгата за Пролет 2019-та...

All fashion преди 5 години

Когато Върджил дебютира с мъжката си колекция за Louis Vuitton през юни миналата година, за всички ни стана ясно, че настъпва време на разчупване на граници и представи; на съвършено нов подход; безстрашна стратегия за развитие. Като първи цветнокож креативен директор за бранда и първи с подобна завидна стрийт репутация и портфолио зад гърба си (Off-White), светът тръпнеше в очакване на революционно шоу, а креативният не разочарава ни най-малко - припомняме си накратко: презентацията с тематика "Магьосникът от Оз", включваше подиум-дъга, химерхроматични визии, флорални принтове и силуети, напомнящи за тези на ключовите фигури в легендарния филм. За да пресъздаде момента на оживяването на мечтата на Абло точно на време за лансирането на първата му Vuitton колекция на пазара, от французите представят нови витрини в два от най-знаковите си бутици, отдавайки почести към работата на дизайнера.

Специалните дисплеи са трудни за пропускане не само заради гигантския си мащаб и хващаща окото цветова палитра, а и поради ключовите си местоположения - единият е на 5то Авеню в Ню Йорк, а другият на Родео Драйв в L.A. Въпреки че целите витрини са визуално пленителни, огромните скулптури, наподобяващи холограма на един футуристичен и цветен Гъливер, е по-вероятно да отклонят пешеходците от пътя, минавайки покрай тях. Фигурите, изобразени с помощта на множество оттенъци на всевъзможни нюанси от цветовата палитра, всъщност се намират в самите магазини, но създават оптическата илюзия, че се разполагат едновременно на улицата и в цялото помещение на магазина.

Комбинираният ефект е специфичен дисплей дизайн, гледащ толкова напред в бъдещето, колкото и самият Абло от новата си позиция. Цветовите оптически илюзии освен олицетворение на ролята и поста на Върджил, са и супер популярна туристическа (и не само) фото атракция - така посетителите могат да се възхищават с часове на новата колекция, която, в допълнение на това, че е цветна, бележи и важна нова посока за историческата Къща.

Новите витрини са знак за една нова и доста ярка 2019-та както в Instagram фийдовете ни, така и в стрийт стайл секцията, считано от сега и в продължение на всички предстоящи модни месеци и ивенти>>>

More All fashion