Следва

Кой кой е в модата днес: KUBORAUM

Многоцветен Гъливер краси витрините на Louis Vuitton

За да отбележат комерсиалното лансиране на дебютната мъжка колекция на Върджил Абло в Vuitton, бутиците на френската Къща в Ню Йорк и Лос Анджелис засияват в цветовете на дъгата за Пролет 2019-та...

All fashion преди 5 години

Когато Върджил дебютира с мъжката си колекция за Louis Vuitton през юни миналата година, за всички ни стана ясно, че настъпва време на разчупване на граници и представи; на съвършено нов подход; безстрашна стратегия за развитие. Като първи цветнокож креативен директор за бранда и първи с подобна завидна стрийт репутация и портфолио зад гърба си (Off-White), светът тръпнеше в очакване на революционно шоу, а креативният не разочарава ни най-малко - припомняме си накратко: презентацията с тематика "Магьосникът от Оз", включваше подиум-дъга, химерхроматични визии, флорални принтове и силуети, напомнящи за тези на ключовите фигури в легендарния филм. За да пресъздаде момента на оживяването на мечтата на Абло точно на време за лансирането на първата му Vuitton колекция на пазара, от французите представят нови витрини в два от най-знаковите си бутици, отдавайки почести към работата на дизайнера.

Специалните дисплеи са трудни за пропускане не само заради гигантския си мащаб и хващаща окото цветова палитра, а и поради ключовите си местоположения - единият е на 5то Авеню в Ню Йорк, а другият на Родео Драйв в L.A. Въпреки че целите витрини са визуално пленителни, огромните скулптури, наподобяващи холограма на един футуристичен и цветен Гъливер, е по-вероятно да отклонят пешеходците от пътя, минавайки покрай тях. Фигурите, изобразени с помощта на множество оттенъци на всевъзможни нюанси от цветовата палитра, всъщност се намират в самите магазини, но създават оптическата илюзия, че се разполагат едновременно на улицата и в цялото помещение на магазина.

Комбинираният ефект е специфичен дисплей дизайн, гледащ толкова напред в бъдещето, колкото и самият Абло от новата си позиция. Цветовите оптически илюзии освен олицетворение на ролята и поста на Върджил, са и супер популярна туристическа (и не само) фото атракция - така посетителите могат да се възхищават с часове на новата колекция, която, в допълнение на това, че е цветна, бележи и важна нова посока за историческата Къща.

Новите витрини са знак за една нова и доста ярка 2019-та както в Instagram фийдовете ни, така и в стрийт стайл секцията, считано от сега и в продължение на всички предстоящи модни месеци и ивенти>>>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 20 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.