Кой кой е в модата днес: KUBORAUM

Кой кой е в модата днес: KUBORAUM

Философия на маските...

 

В света на модата трудно и рядко може да пробие някое ново лице или марка, освен онези с извънземни потенциал, концепция и философия на самата марка. Между многото опитали, със силен успех се открояват едни - нечуваните от мнозина Kuboraum.

Берлинската марка с италианска изработка на продуктите - Kuboraum, е моден бранд в сферата на слънчевите и диоптрични очила. Двамата основоположници, за първи път срещнали се на изложба на общ приятел през 2009-та, осъзнават бързо, че идеите им са тясно свързани и на практика изповядват една философоия. 

Обединявайки силите си, Livio Graziottin като дизайнер и Sergio Eusebi като антрополог, през 2012 г. създават Kuboraum, бранд, роден в стаите на бивша пощенска служба на границата между Изтока и Запада.

Стерилното, руинирано тогава пространство, днес е инкубатор за нови идеи и проекти, а същевременно и студио, шоурум и магазин на самата марка.

Kuboraum е в същността си кураторски проект, който взаимодейства с важни артисти от света на съвременното изкуство и музика, за да създаде екстатична панорама на възгледите им.

Брандът залага на идеята за противовес на всички доминантни естетики в света на очилата, за утвърждаване на независимостта от производствената логика, основаваща се на пазарни проучвания, тенденции, естетическа масификация, всички те спиращи индивидуалното изразяване. Стилистичното вдъхновение за творенията идва от Берлин, архитектурата, геометрията, брутализма като стил и минималистичността като поведение в дизайна.

В търсенето на подчертана и осмислена връзка с всички хора, които стават част от общността на бранда, носейки го и творейки за него, и следвайки естетически, културни и концептуални принципи, Kuboraum създава философията си за продукта като маска.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.