Следва

Риана по бикини за 14-ти: Да си XL е секси!

Кой кой е в модата днес: KUBORAUM

Философия на маските...

 

All fashion преди 5 години

В света на модата трудно и рядко може да пробие някое ново лице или марка, освен онези с извънземни потенциал, концепция и философия на самата марка. Между многото опитали, със силен успех се открояват едни - нечуваните от мнозина Kuboraum.

Берлинската марка с италианска изработка на продуктите - Kuboraum, е моден бранд в сферата на слънчевите и диоптрични очила. Двамата основоположници, за първи път срещнали се на изложба на общ приятел през 2009-та, осъзнават бързо, че идеите им са тясно свързани и на практика изповядват една философоия. 

Обединявайки силите си, Livio Graziottin като дизайнер и Sergio Eusebi като антрополог, през 2012 г. създават Kuboraum, бранд, роден в стаите на бивша пощенска служба на границата между Изтока и Запада.

Стерилното, руинирано тогава пространство, днес е инкубатор за нови идеи и проекти, а същевременно и студио, шоурум и магазин на самата марка.

Kuboraum е в същността си кураторски проект, който взаимодейства с важни артисти от света на съвременното изкуство и музика, за да създаде екстатична панорама на възгледите им.

Брандът залага на идеята за противовес на всички доминантни естетики в света на очилата, за утвърждаване на независимостта от производствената логика, основаваща се на пазарни проучвания, тенденции, естетическа масификация, всички те спиращи индивидуалното изразяване. Стилистичното вдъхновение за творенията идва от Берлин, архитектурата, геометрията, брутализма като стил и минималистичността като поведение в дизайна.

В търсенето на подчертана и осмислена връзка с всички хора, които стават част от общността на бранда, носейки го и творейки за него, и следвайки естетически, културни и концептуални принципи, Kuboraum създава философията си за продукта като маска.

Това са маски, дизайнирани върху лицата на тези, които ги носят. Маски, които подчертават личността и характера, синоним са на акцента върху индивидуалното, на защитата и уюта. Kuboraum са кубични стаи, в които намираме себе си, където свободно живеем в интимността на личното и съобразно идентичността си, гледайки на света чрез две стъклени сфери.

Философски, Kuboraum поставя играта на маски като хипотетично решение на световната тревожност, която има за цел да анулира многообразието със социална масификация. Kuboraum променя възприятието на личността, приготвяйки я да живее свободно, посрещайки без паника предизвикателствата на ежедневието.

 

Маската няма роля да изпъква сама по себе си, а да подчертае персоналността и размишленията на този, който я носи. Заради тази идеология, а едновременно и изисканата линия, безупречна форма и индивидуалното излъчване, влюбени сме в Kuboraum, пожелавайки поне една маска, за да изразим себе си, намирайки личната си, осъзната зона на комфорт...

Намираме ги на официалния им сайт и при всички луксозни он-лайн търговци в Европа.  

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.