Fall 2019 Menswear: Dolce & Gabbana

Лириксът на Irving Berlin е перфектно описание на онова, което бившата двойка DG, представи за сезона Fall 2019 Menswear. В знак на 100 годишната парадигма на мъжествената елегантност, Доменико и Стефано създават колекция вдъхновена от мъжа през десетилетията, представена със символични, 100-тина аутфита.

Навлизайки в проблематиката на мъжкото облекло, бившата мода и как да се интерпретират, креативните обединяват характерни елементи, ключови форми и силуети, прецизно подбрани в еклектични визии. Цялото е изградено на базата на преход, започвайки с 20-те и 30-те, строгите рамене и правия панталон. Хронологично, колекцията минава през 40-те и 50-те, военното облекло, класическия мъж, 60-те и 70-те с интерпретация на халати и копринени пижами, Ар деко лого, New Age движението, както и късните 90-те и 2000-те с леко разчупени схващания и метросексуален образ.

Освен задълбочаването в образа на миналото, внимание привлича и подходът за инкорпориране на емблематичните Dolce & Gabbana белези. Разбираемо, барокни щампи, максималистична декоративност, брокат и пайети, както и новите сребристи, жакардови реплики на византийски фрески от Италия ъпдейтват всяка една визия до DG съвършенство.

Цялото, цветово, предимно е изградено на базата на неутралните бели, бежови, сиви и черни нюанси. Сходно с прехода през декадите, колекцията обхваща и многообразие от лилави, сини, розови тонове, както и множеството щампи и десени с флоралени, орнаменталени или абстрактени разработки.

Тържествената, по повод 100 години мъжка мода колекция на DG, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia