Следва

Magie Blanche: Водянова за Madame Figaro

Кралица Рания, естетичната хирургия, и защо взе да става досадна грубата критика

"О, колко се е променила", "Вижте, грозно е", "Но какво се е случило с нея?", употребяваме тези изрази ежедневно и то за хора, които не познаваме лично, но които са имали съдбата да попаднат във фокуса на обществения интерес. И така, питаме: когато иде реч за популярна особа, задължителна ли е директната критика?

Celebrity beauty преди 5 години

Рания, кралица на Йордания, винаги е била в центъра на световното обществено внимание. Красива, обичана, изискана, много стилна, много харизматична, съпругата на йорданския крал Абдула II е несменяема и неприкосновена атракция, референция за изящество, класа и красота, еманация на приказката за обикновеното момиче, богатия влюбен принц, тяхната сватба и пр.


Тънките й глезени и аристократични китки (които биха й послужили за перфектна референция за Уиндзор-булка, ако беше решила, защото именно тази анатомична особеност изглежда съществена за влизане в британския кралски двор), различните планове на лицето й, които сякаш са учили как да отразяват светлината така, че професионалните фотографи да нямат никакви грижи, талията й /удивително тънка след всяко ново дете от общо 4/, която винаги е в минималната скала на допустимите сантиметри, при това в страна, в която се цени мъничко повече месо. Всичко това са неща, които карат света да се възхищава на изключителната красавица всеки път, когато тя му се покаже. Освен външна красота и финес, Рания притежава и много други качества - тя е Рицар на Великия кръст на Ордена за заслуги на Италианската република, освен това се асоциира като символ на жените от Близкия изток и изобщо успя да открадне шоуто от съпруга си - крал Абдула II, като се въплъти в образа на майка, съпруга, партньор, дипломат, борец за независимост.

Днес Рания от Йордания е на 48 години , възраст, която през 80-те години на миналия век щеше да я отнесе към почти бабите. Слава Богу, днес нещата са различни, и ако 40-годишните все още се наричат "момиче", на прага на 50-те говорим за начало на зрелостта. Напредъкът на медицината, фитнеса, изобщо маниерът на живот днес, който ни помага като на жени, които и след 4 деца да не се превърнат в безформени торби, плюс кремовете за лице и тяло, все по-ефективни, през увеличеното благоденствие, до храненето, съвсем не оставено на случайността, правят бавното, и дори красиво, остаряване възможно. Тук е намесена обаче и личната воля, от която зависи много.


Защо тогава хората нападат?
В последните седмици се говори много за "трансформираната" Рания, на практика станала "неразпознаваема" и дори "грозна". Показани са безмилостно лоши ракурси на профила и анфаса на кралицата, на които чертите й изглеждат неестествено втвърдени, като подути, каквито наистина не трябва да бъдат. Изглежда като революционно откритие: кралица Рания от Йордания днес , вместо да се поддаде на изминалите години с достойнство, експериментира с естетичната медицина.

Подобно на ВСЯКА жена на планетата, която чувства необходимостта да го направи, и разполага със средствата, с които да си го позволи, и Нейно величество е в пълното си право да прибегне до този прийом. Грешка е да смятаме този нормален мерак за робство на суетата, всеки е изпитвал нишката на паника пред разклатеното себелюбие през огледалото, която ни кара да опитаме всичко, за да предотвратим нормалния ход на природата.

Но тогава идва опасността от реакцията на околните, които са тук, именно за да познаят колко инжекции сте сложили и кога трябва да повторите процедурата, защото активното вещество е почнало да се абсорбира.

Преди години нещо подобно се случи с Карла Бруни, модел, певица и впоследствие съпруга на президента на Франция Саркози, която в един момент изглеждаше като мумифицирана кукла, която сякаш ежедневно прекалява с естетичните корекции по лицето си. После, след определена доза експерименти, Карла напипа правилната магическа формула за себе си и и сега отново е свежа и сияйна.

Да атакуваш Рания, защото експериментира с медицината и нейните достижения, за да защити лицето си, което принадлежи не само на нея, но и на цялата международна общност, е като автоимунно заболяване. Все едно да кажеш, че едно добро вино от Тоскана е виновно, че е капнало върху покривката и е направило петно, без изобщо да отдадеш заслуженото на удивителния му букет от вкусове и аромати?

 

Всъщност, наистина е въпрос на толерантност и уважение да сме търпими и емпатични към околните. Които в края на краищата не ни разочароват ни най-малко, въпреки че биха могли, защото имат и това право.

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 1 седмица

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 10 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя