Следва

Да или Не: Colorblock комбинацията на бременната Меган?

Fall 2019 Menswear: Versace

Way-back-when...

Runway преди 5 години

Онова, което най-много тормозеше феновете на марката, е загубата на версачеизма като стилистика, за което главната блондинка коментира: „Не знам защо хората смятаха, че Versace става МК? Средна или пък ниска класова, модна линия. С цялото ми уважение към Майкъл Корс, но...”

Въпреки спекулациите, твърденията и очакванията на публиката, след влизането в конгломерата на Michael Kors, и първото мъжко предложение, Fall 2019 Menswear на Versace, вече е факт. С пълен версачеизъм в творческия подход, новото, разходено под саундтрака на Ru Paul, набляга върху утвърдената стилистика на марката, архивните произведения на Джани, доза queerness като ъпгрейд и много Донатела прочит.

Колекцията е предимно изградена от стандартни, носими и функционални, изработени от кашмир, коприна, габардин, жакард и кожа, модни продукти, разгледани по много моден, леко гръндж и графичен начин.

Way-back-when моментът, с който Донатела печели за пореден път, бива изразен чрез графична, принтирана интерпретация на иконичната 90-тарска Bondage иконографика, както и множеството безопасни игли като аксесоар, върху мъжките и дамските силуети. Сходно със стилистиката, избрана като първа част от ревюто, креативната аранжира ансамблите в черни, бели, сиви и червени нюанси, допълнени с множество графични елементи.

Втората част от колекцията, със стрийт поведение, обръща внимание на queer движението, изразено чрез разнообразие от щампи, десени, животински разработки и пера, както и безкрайна палитра на акцентиращи и вибриращи, неонови тонове.

За финал, предложението е ориентирано към вечерното, елегантно облекло, заложено на естетиката на дълбоките тонове и черния тейлъринг за мъжете, дантела и коприна в дамските ансамбли, както и тъкани изработени с Versace артистични десени.

Вдъхновена от старото, интерпретирана по нов начин колекция на Versace, в галерията горе>>>

 

 

 

 

 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.