Следва

Да или Не: Роклята за бременни от H&M на Меган?

Fall 2019 Menswear: Fendi

1965. Тя на 5, а той, млад и талантлив...

 

Runway преди 5 години

Новото предложение на италианската емблема за кожена галантерия, Fendi, е свързано с реална приказка от живота на твореца, а същевременно и наследника, Силвия Вентурини Фенди. Обръщайки внимание на спомените от 1965 година, дизайнерката тогава на 5-годишна възраст, за първи път среща талантливия и млад дизайнер Лагерфелд. 

Акцентирайки срещата в Casa Fendi в Рим, Вентурини Фенди, обръща внимание на стила, поведението и начина на мислене в моден аспект на единствената й представа за Fendi мъж, Карл Лагерфелд. Сходно с вдъхновението, креативната кани Карл да стане част от Fall 2019 Menswear колекцията със собствени дизайни.

В духа на модната икона, предложението е изградено на базата на класически форми, чиста линия и ясен силует, разчупени чрез игра с пропорции, стилистики и неконвенционални съчетания. В множеството, внимание привличат майсторки изработеният тейлъринг, дизайните със спортно поведение, актуалните шапки, изисканата кожена галантерия и ъпгрейднатата, в мъжки стил Fendi Baguette чанта.

Цветово, колекцията е изградена на базата на неутралните бежови, сиви, дълбоко сини и черни тонове, акцентирани с наситен, червен нюанс. Силвия Вентурини Фенди, сантиментално използва стари писма, картинки и скици от Карл, представени като графични щампи и десени върху модните продукти.

Изпълнената с емоции, интерпретирани по моден начин, колекция на Fendi, в галерията горе>>>

More Runway

Louis Vuitton Menswear Spring/Summer 2025

Runway преди 2 дни

Може да изглежда като репетиция за Олимпиадата през 2024 г., която е на път да започне във Франция, но това беше мъжкото шоу на Louis Vuitton Le Monde est à Vous (Светът е твой), водено от (изявено) Фарел Уилямс, придружен от симфоничен оркестър и хор, соул певците Tems и DJ Waffles.  

Dior Resort 2025

Runway преди 2 седмици

За новата колекция на Dior Мария Грация Кюри избра за отправна точка Шотландия, главната жена (дизайнерът последователно се ръководи от дневния ред на жените) е кралица Мери, точното място - пътеките и стълбите на градините на замъка Дръмънд, „най-добрите терасирани градини в света“, както признават експертите.