Следва

Кристина

Модата и времето в колекцията на Betty Barclay

преди 14 години

Днес BETTY BARCLAY е международно призната търговска марка, която съчетава изисканост, самоувереност и съблазън в съвременната лайфстайл среда. В ретроспекция откриваме тенденциите преживели времето, които, претворени от еманципацията и новия стил на живот, вдъхновяват модата да запази своята женственост.

50-те години

ШИК


Отдъхнал си от премеждията на войната, светът поема по пътя към прогреса. Хората се радват на живота и правят всичко, за да го покажат. Платовете се използват разточително. Подражава се на филмовите звезди и рок’енд’рол иконите, носят се тесни поли, къси палта и тънки заострени токчета. Модата е много женствена - дрехите подчертават тънките талии, силуета е фин, полите падат тежко.

60-те години

ЖИЗНЕРАДОСТ

Десетилетие изпълнено със събития – икономически чудеса, полета до Луната, противозачатачните хапчета. Жените сами поемат управлението на живота си и това променя завинаги обществото. Консервативната класическа линия на 50-те вече не е популярна! Наред с рокен’енд’рол влиянието, забележителни са геометричните щампи на платовете, бродериите, кройките с изчистени линии, подчертаването на фигурата.

70-те години

ВЛАСТТА НА ЦВЕТЯТА

Модата на 70-те е незабравима! Влиянието на хипи културата за небрежно, свободно и находчиво облекло донася свобода в още една страна от живота и оставя ограниченията в миналото. Цветните мотиви от много фолклорни култури и всякакви епохи са преувеличени в цветовете, обемите и очертанията. Стил, който не иска да покаже „добри маниери”.

80- те години

СИЛА

Еманципация и бизнес стил – това е обръщението на жените през 80-те. В света на бизнеса жените съзнателно се съревновават с мъжете. Затова „новите” жени са устремени към добра линия с бизнес излъчване. Костюмите с подчертано широки рамене доминират. Клиновете и широките пуловери са характерни в избора на небрежни облекла.

90-те години

НАЗАД КЪМ КЛАСИКАТА

Ерата на минимализма. Less is more (Колкото по-малко, толкова повече), е крилатата фраза на 90-те. Техниката се превръща в мода – не само в музиката, но и в ежедневието, а модата отново е класика – класическите кройки, костюмите с панталон, тесните поли и пуловерите с висока яка са тренди. Съчетаните с въобръжение основни елементи в семпла комбинация е водеща тенденция.

ДНЕС

Всичко се носи! Повече от всякога всичко е повторение! Настоящите най- „горещи” модели са тези с ретро елементи, фолклорни мотиви, наподобяващите униформа и обагрените в интензивни наситени цветове. Такъв позитивен ремикс изпълва ослепителната колекция на BETTY BARCLAY. Сака с подчертано женствена вталена линия се носят с къси тесни поли или широки панталони. Роклите и полите следват нови желания: плисета и плохи, тесни описващи извивките на тялото, с дължина до коляното или трапецовидни – полата е основният елемент на перфектното облекло.

 

More from View Sofia

More