Следва

Fall 2019 Menswear: Emporio Armani

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2019-та: Artisanal touch

freedom...

All fashion преди 5 години

Бохо естетиката неминуемо присъства в случващото се за предстоящия пролетно-летен сезон за 2019-та, а това, признаваме, леко изненадва след значителното затишие през изминалите няколко модни месеца. Макар и въпросната стилистична вълна да идва със своите особености, в интерес на истината дизайнерите се грижат тя да бъде поместена във всеки един стил, създавайки купища разнообразни дизайни.


Altuzarra

Заложеното в този тренд се тълкува с всеки един "занаятчийски" детайл, който се изпречва пред очите ни - предимно това са мрежи и ресни, както и още едрите плетки, наподобяващи дантела. По популярност в дизайнерските дефилета те се нареждат много нагоре в класацията, което ни позволява да ги сравним по популярност с къдрите от миналата година.


Dior

Altuzarra например облича в своите мрежи и мидички глам русалки, очевидно подчинени на плажната естетика. Това се случва и с останалите брандове, които не се колебаят да се обвържат с тенденцията, бягайки от очевадния хипи ефект (Alberta Ferretti).


Alberta Ferretti

Dior и Phillip Lim пък разглеждат тренда през една по-обрана призма - при първите това се случва с помощ от бежовата гама, което сама по себе си е тренд, а при вторите с ненатрапчиво кежуал настроение и нежен син тон.


Philip Lim

Awake, Ports 1961, Salvatore Ferragamo и Sonia Rykiel подхождат с една идея по-буквално към прочита, като това в никакъв случай не означава, че резултатът е по-малко добър от този на по-завоалираните дизайни.


Area


Awake

По-зрелият подход, ориентиран към онази част от дамската публика, която открито се дистанцира от всичко бохо, определено се радва на популярност сред дизайнерите. JW Anderson например представя наистина модерен дизайн, в който "занаятчийството" се изразява в малко, но брилянтно изпълнени детайли като плетки, прерастващи в ресни по маншетите и съответно шала, наподобяващ вратовръзка. Louis Vuitton прегръща дамските извивки в конструирана мрежа, даваща добра идея за незадължаваща вечерна мини рокля, докато Oscar de la Renta представя достойно за червения килим предложение, издържано в естетиката на къщата>>>


Chloe


JW Anderson


Louis Vuitton


Oscar de la Renta


Ports 1961


Pyer Moss


Salvatore Ferragamo


Sonia Rykiel

More All fashion