Следва

Fall 2019 Menswear: Givenchy

Pre-Fall 2019: Rochas

Алесандро Делакуа черпи вдъхновение за новата pre-fall колекция на Rochas от много специфичен период от историята, а именно Втората световна война и връзката й с модата.

Runway преди 5 години

По-конкретно той проследява действията на моделът, превърнал се във фотограф Ли Милър и неговата работа за американския Vogue точно по онова време, когато е бил репортер.

Военните препратки идват отлично съобразени с взискателната и почти стерилна елегантност на корените на къщата, за да доставят приятна доза релевантност за ежедневието. Сложните и по добрия начин претенциозни дизайни оживяват с малко помощ от камуфлажа и широките бомбъри, които съвсем естествено намират своето място над обемните поли и фините стилето с панделки.

Миди роклите от кожа пък са уютно обгърнати от пухкави палта, а специфичният жакард често бива придружен от лежерни на вид плетива. Цялостно палитрата остава потопена в неутралните бежови и каки тонове, а на места поява правят силните цикламени и резедави такива.

Вечерното облекло, както името Rochas предполага, е силно застъпено, а специално внимание се отделя именно на жакарда. Делакуа се впуска в смели силуети, в които обща черта освен безупречния външен вид, е и модерният замисъл, тълкуващ се в работата с обеми и нестандартни решения в кройките.

Колекцията на Rochas, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.