Профил/Анфас: Душан Дракалски, лъв х 5 в рекламата

Профил/Анфас: Душан Дракалски, лъв х 5 в рекламата

П Р О >< Ф И Л

От време на време се случват хора, които просто не можеш да впишеш в думи, изречения, препинателни знаци, и изобщо в нещо, което прилича на обичайния ред. 


Той е един от тях. С прошарена коса и пясъчно бежови очи, които прегръщат нас, строени отсреща, с дълбочината на наученото.

Душан е целият душа... и сърце... може би неслучайно лекцията му, организирана от образователната платформа Praktika, снощи в столичен клуб, преди която го срещаме за няколко бързи на по цигара, се казва “От сърце”. Носител е на Cannes Lions и признат за един от най-креативните и опитни комуникационни специалисти от Балканите. Кариерата му стартира през 1997-ма в Saatchi & Saatchi Македония. Следват дълги години като регионален творчески директор в New Moment New Ideas Company в България, а после: Demner, Merlicek & Bergmann във Виена. Сега е в Прага като главен творчески директор на Ray Productions за Европа, но това само засега, защото, както сам казва, бяга често и от много компании.

Д.Д. пред V.S. (и неразделният ни Huawei Mate 20 pro) изглежда така>>>

V.S.: Всичко за пари?
Душан Дракалски:
Ако правех всичко за пари, май трябваше друга професия да имам. Да, advertising-ът е дисциплина, където парите са важни за клиента, но не и за мен. За мен е важна комуникацията, важно е да направя нещо, което комуникира с потребителите.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.