Следва

Beauty Essence - Асен Динолов

Звездни капризи в действие или как красотата води до пристрастяване

Капризи, мании и навици. Но когато решат да са красиви... Няколко от най-ярките звезди споделят за опита и...

Nails преди 14 години

Капризи, мании и навици. Но когато решат да са красиви... Няколко от най-ярките звезди споделят за опита и удоволствието да са лица на козметични гиганти.

За нея казват, че е много капризна, но коя звезда не е? Говори се също, че е модерната Мерилин и че такива диви в Холивуд не е имало много. Скарлет.

"Видяхме Скарлет Йохансон и останахме в плен на екстаза", разкриват Доменико Долче и Стефано Габана. "Точно тя е способна да въплъти в себе си това, което всяка жена иска да бъде".

И от визията до решението минават няколко секунди, защото на двамата стилисти им е било достатъчно да я срещнат, за да я изберат за лице на първата колекция гримове на Dolce&Gabbana. С конкретна цел - да бъде създадена хипер женствената визия, обект на желание и решителност.

Скарлет разказва, че още от малка се е захласвала да гледа майка си пред огледалото: "Гледах я как се променя като деня и нощта и си мислех, че е най- красивата жена на света". Така се родила и любовта й към гримовете, желанието, което я накарало да признае себе си за "изключително въодушевена от възможността да бъде лице на тази нова линия". Може би точно затова на снимачния подиум, в списъка с капризи пред нейното име няма записан нито един.



Емоция или изкупление, за колежката й Деми Мур казват, че става въпрос за точно обратния случай, защото именно тя преди време бе наричана вместо Demi Moore - "Gimi More", дай ми повече. Един от многото примери: личен самолет с много място в салона, за да може да подреди спокойно многото си свръхголеми куфари около креслото.

A преди време казваме, защото сега госпожа Кътчър изглежда е оставила зад гърба си славата на капризна дива и е спечелила тази на маниак на тема Туитър, социалната мрежа, където мъжлето й публикува някои задкулисни историйки, и където двамата обичат да си разменят романтични съобщения.



И точно заради отношенията си с мъжете, новите диви могат да са главни героини не на следващия филмов хит, а да дадат името си на нов аромат от Helena Rubinstein, ухание създадено за фаталната жена, която предпочита да завладява, просто защото е отегчена да бъде плячка. Досега е сигурно присъствието само на Деми Мур.



Опитът учи и, може би, младата Миша Бартън би трябвало да поиска от Деми някой и друг съвет, като се има предвид, че за любов говори много рядко, напротив- предпочита да се определя като "щастливо неангажирана". Неангажирана, но все така бляскава: бившата Мариса от О.С. всъщност е лице на Herbal Essences, линия козметика за коса, станала култова в Съединените Щати, която от догодина ще ни радва и в България.

Тайната е скрита в пяната на шампоана: по- стабилна, по- лесно се разнася по косите и се отмива още с първите струи вода.

Всяка звезда със собствените си трикове, но понякога се получава така, че две или повече диви споделят една и съща страст.

Между пристрастените към маската от мляко на папирус на Klorane, например, се нареждат звезди като Изабел Аджани, Емануел Беар и Инес де ла Фресанж.



От грижата за косата до тази за тялото, от новостите до научната традиция на Kiehl’s (уви, все още далеч от София, иначе, безспорно в топ 3 на природосъобразната козметика в световен мащаб), продуктите с дълга история и наложено име са способни да привлекат към себе си много световни знаменитости, между които Клое Севини и Гуен Стефани: първата фен на Derm Preparations, втората – влюбена в изисканото олио за тяло на марката или старите аромати, измислени в началото на 20-те години, които се връщат сега под формата на рол-он (лесни за носене навсякъде в чантата).
 

More Nails