Седмичен ХОРОСКОП - 21.01 - 27.01

Astro преди 5 години

Пълнолунието в Лъв, придружено от слънчево затъмнение на 21-ви януари, може да предостави възможност за засилване и хармонизиране в приятелските и семейните взаимоотношения по един пълноценен и обогатяващ начин. Затъмнението може да ни подтикне да дадем нова дефиниция на приоритетите и да въведем нова динамика в живота си.

Венера в Стрелец и Нептун в Риби образуват квадратура в периода 21-ви – 30-ти януари като това може да се окаже трудно време за някои хора по отношение на личните връзки с духовното учение; може да се окаже и труден период за концентрация и медитация и върху духовните дейности, но това е същевременно и момент, в който да се научим да подхождаме с любящ и благороден маниер, въпреки всички налични конфликти. Разбира се, най-добре е да избягваме аргументи относно духовни убеждения с близки в този момент, но дори и да се достигне до такива, е по-добре да се подхожда умерено.

Марс в Овен и Сатурн в Козирог образуват друга квадратура, този път от 21-ви януари до 4-ти февруари. При този аспект натискът от сроковете, конкуренцията и семейните конфликти могат да доведат до инциденти или жертви от някакъв характер. Нападателните и отбранителни сили вероятно ще бъдат конфронтационни, така че е добър момент да продължим с допълнителната предпазливост – дори и на моменти да изглежда неоправдана.

Венера и Юпитер са в съвпад със Стрелец (22 януари - 31 януари). Силите на привличане (от страна на Венера) се смесват със силите на просперитета (в лицето на Юпитер). Влиянието на Юпитер ни напомня, че ресурсите на любовта във Вселената са неизчерпаеми и великата щедрост на любовта е предназначена, за да бъде споделяна - любовта може да бъде заразителна. Вещи, свързани със знака на Везни - като приятелство, гурме пиршества, пътувания и „бягства“ с любим човек - са подчертават двойно със силата на този аспект.

Меркурий навлиза във Водолей, фиксирания въздушен знак на зодиака, който представлява знанието на човечеството (24 януари - 10 февруари). Тъй като силата на комуникацията (влиянието на Меркурий) пътува през съзвездието на фиксираната мисъл и медитация (Водолей), съществуват големи възможности за споделяне и взаимно овластяване чрез познанието. Времето е прекрасно за общуване и обменяне на идеи и проучване на най-новите технологии, науки и потапяне в необятния свят на изобретенията. Съвпадът на Меркурий и Водолей също е специално време по отношение на разговорите по хуманитарни въпроси и свободата като цялостно понятие. Ексцентричните диалози и необичайни предмети ще запълват „ефира“, докато Меркурий пребивава във Водолей.

Съвпадът на Марс и Овен образува тригон с Юпитер в Стрелец (25 януари - 4 февруари): Марс в Овен активира силен фокус върху самоувереността, конкуренцията, печеленето и отправя специален акцент върху силата на успеха. Юпитер в Стрелец разширява икономическия ни растеж чрез глобално съзнание, пътувания, спорт и специални умения. По време на този аспект работим върху възможностите, които възникнат, и си поставяме нови идеи и мечти в полза на това да осъществим план, който има потенциала за възникване на благоприятни въздействия. Тригонът на Марс и Юпитер ни позволява да активираме по-силно схващане за личната си територия и дава на много от нас допълнителна енергия и искра, за да повишим чувството си за постижения и напредък.

Хороскоп

Още от Astro