Следва

Мек джаз с аромат на пури

Космически навигатор от Гал Сасон

Гал Сасон е астролог и учител по кабала (древно юдейско мистично познание) - днес все по-популярно...

Books преди 14 години

Гал Сасон е астролог и учител по кабала (древно юдейско мистично познание) - днес все по-популярно, привлекателно и дори модно. Освен това е професионален музикант и писател. Преподавател е в Юдаисткия университет в Лос Анджелис.

Той е лицензиран астролог, преподава астрология, Кабала и митология. Гал въобще не обича класическите отношения гуру-ученик и предпочита да гледа на своите студенти в курсовете, които води, като на приятели. Също така провежда и индивидуални консултации. Прави много успешни предвиждания в различни области на живота. На тази тема е и новата му книга „Космически навигатор”, която се подготвя за печат в издателството.

Гал Сасон сякаш случайно се среща с кабала, доколкото такива срещи са случайни. Нищо не предвещава неговите бъдещи занимания - израства в светско семейство на рационалисти. Баба му е българска еврейка от Варна, навремето известна модистка в морския град.

Отивайки на сърф в Мексико, попада в Гуадалахара и наред със сърфа, започва да посещава, заедно с група музиканти, курс по Кабала и астрология. И остава там в продължение на две години. По-късно открива, че най-важната книга на Кабала, “Зоар”, е написана също в Гуадалахара – Испания. Приема това като знак, че душата му е почувствала връзката между Гуадалахара – в Мексико и в Испания – и “Зоар”.

Някои обявяват Гал Сасон за учител на Мадона по кабала и той с право протестира. Казва, че дори не се е срещал с известната певица. „Дезинформацията” идва от факта, че в блога си тя горещо препоръчва на своите фенове неговата книга „Едно желание може да промени вашия живот” (виж повече в интервю на Гал Сасон за в-к „Неделен Стандарт”- 15.03.2009).

Често нарича себе си „анализатор на цикли”. На неговия роден език думата “Гал” означава “вълна” и за него всичко в Космоса е форма на трептене. Когато води семинари или провежда консултации, Гал използва астрологията (циклите на планетите), Кабала (циклите на сферите от Дървото на живота), митологиите (циклите на преданията) и символизма.

Признава, че обича България и се чувства много комфортно у нас. Не харесва обаче, че хората ни са с ниско самочувствие. Казва, че според астрологията, който има ниско самочувствие, няма да има пари. Не му допада и това, че българите са доста суеверни.

На 6. 12. 2009 ще има целодневен семинар в залата на Център за книги и здраве Кибеа, а на
7.12. 2009 - лекция за Астрологични изменения и модели на 2010 г. - вход Свободен.

 

More from View Sofia

More Books