Следва

АРТ СТАРТ: МладиTE художници, които да следим през новата

#хаштагсофия през обектива на Иво Йованович

Как фотографът, ценител на красотата и архитектурата, вижда столицата 

Events преди 5 години

Галерия „Сердика" ще бъде домакин на фотографската изложба #хаштагсофия на Иво Йованович от 22 януари до 19 февруари 2019 г., чието откриване ще бъде на 22-ри от 18:00 ч.


Детайлите в архитектурата в градската среда винаги са впечатлявали Иво Йованович като автентични следи от минали времена. Затова и самите му фотографии са директна препратка към приказните места в София, които остават незабелязани в бързината на ежедневието. Той определя снимките си като моментни кадри на онази София, която е останала недокосната от модернизацията и урбанизацията. Те показват столицата като град със спокойно излъчване и европейско самочувствие, като град, чиято красота не трябва да бъде забравена.



Столичани и гостите на София ще имат щастието да видят неговите нови фотографии, запечатали в кадър красиви детайли от архитектурата на столицата. Досега творби на Иво Йованович са били експонирани за деня на София във фоайето на театър "Иван Вазов" през миналата година. Той е роден и понастоящем живее в София, но прекарва голяма част от живота си в Белград, където следва операторско майсторство. Работил е като оператор в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL. Страстта към фотографията наследява от баща си – фотографа Душан Йованович.

Галерия „Сердика“ е част от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и се намира на ъгъла на ул. Стефан Стамболов и ул. Лозенград.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.