Следва

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2019: Yellow Sorbet

Fall 2019 Menswear: Dior

art...

Runway преди 5 години

Изключителна, според нас, колекция на Ким Джоунс за мъжката линия на Dior видя Париж онзи ден, по време на току-що завършилата Седмица на мъжката мода там.

Dior Men Есен/Зима 2019 изобилства от скъпа класическа мода, с великолепно скроени палта, джъмпери, панталони, бомбър якета и високо закопчани ризи, и бе представена от модели, позиционирани неподвижни върху ескалатор, дълъг около 70 метра, самият той движещ се, в малко над 50 ансамбъла.

Някой от дрехите в колекцията са плод на сътрудничеството на Ким Джоунс с художника Ръймънд Петибон: става дума за откриващия сет с жилетката с високо закопчаване на раменете, облечена върху свръхелегантно двуредно сако /Джоунс мигновено след ревюто поясни, че хрумването му не е препратка към движението "жълтите жилетки"/, и за пуловерите и ризите с образа, силно разфокусиран и художествено адаптиран, на Мона Лиза, за чиято направа, на вид несложна, са разходвани 1600 часа високоплатен ръчен труд на заетите в ателиетата Диор.

Цялата колекция разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.