Следва

Pre-fall 2019: Victoria Beckham

Fall 2019 Menswear: Jacquemus

no play...

Runway преди 5 години

Първото за сутринта на последния ден от Седмицата на мъжката мода в Париж - Симон Порт покани гостите си на закуска, в компанията на момчета с tiny шорти. Френският дизайнер показа първата си есенно-зимна колекция, която се фокусира върху реалността и категорично бяга от фантазията.

Носеща гръмкото Le Meunier и обещаваща разточителност насред Palais de Tokyo, колекцията посрещна гостите с богата трапеза от френски хляб, сирена, корасани, сок и кафе. И докато присъстващите се хранеха, моделите се разхождаха около тях, преди да се смесят с тълпата на масата.

Инспирацията на Жакмюс е проста и лесна - работата и труда върху земя, истински мъже в истински дрехи, точно обратното на лятното вдъхновение, представящо дизайни в най-лежерната им прегръщаща форма.

"Тази колекция е за работните хора, за всички тези, които стават рано. За реалността и дрехите, които може да облечем в нея", казва самият дизайнер.

А върху НЕ котешката пътечка това бе преведено буквално: работни сака, широки панталони от памук и деним, работни duck ботуши. Якета сливащи се с жилетки, работни ризи и рибарски джъмпери, плътно изплетени в неутралната палитра, която комплиментира на обезцветеното бяло, каки зелено, слънчогледовото жълто и индустриалното оранжево - нюанси отразяващи провансалския пейзаж напук на типичното зимно небе.

Аксесоарите, за разлика от дамските колекции на Jacquemus, тук са минималистични: портфейл огърлица, типичен за марката вече, няколко големи мъжки чанти, твърди кожени вратовръзки. А докосванията до обграждащия ни реализъм на лице: повечето дизайни са зашити с троен шев за устойчивост, а бродираната пшеница играе ролята на райе.


"Такива бяха хората, с които израснах", споделя Жакмюс, който идва в Париж на 19, за да създаде едноименния си лейбъл, местейки се от провинция в Южна Франция.

Сантименталната и много работническа колекция на Jacquemus, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.