Следва

Това ли е КРАЯТ: Къде е Карл?

Fall 2019 Menswear: Louis Vuitton

стрийт лайфът на Ню Йорк отива право в Париж...

Runway преди 5 години

Върджил стартира Седмицата на мъжката мода във френската столица, показвайки не едно, а две ревюта - личния му Off-White и мъжкото на Louis Vuitton. И в същото време: представи художествена изложба, стартира линия бижута и откри магазин за цветя в парижки хотел.

Ще кажем само: Абло, Върджил Абло!

Въпреки всичко гореспоменато, вниманието бе насочено главно към колекцията на Louis Vuitton, първата есенно-зимна и втората като цяло за дизайнера.

Позиционирано в Tuileries Garden, шоуто разказа историята на младо черно момче, което въпреки всичко се превръща в икона чрез музиката, танца и "обикновения си гардероб, който стана необикновен". С две думи изкачването на аутсайдера до върха и своеобразен трибют към творчеството и живота на Майкъл Джексън.

Хронологично, всичко е по местата си: костюмите от 50-те, плисе полите в принтирана коприна, оувърсайз ватираните дрехи в нежните подтонове на сивото и черното, и много, МНОГО ръкавици. Палитрата, съответно представена циклично, както и на първото ревю на Абло за LV, след графитеното стартира от бледо лилаво, преминава през тъмнокафяво, червено и избухнава от спектър от всичките взети заедно. Не липсват, разбира се, и неонови акценти, нито пък монограмни кожени аксесоари, вече иконични за феновете на марката, и съвсем разбираемо - моделите са обути в кецове.

От Ню Йорк до Париж и обратно - с един клик в галерията горе>>> където Върджил пренася ъндърграунд живота на американските улици на френска почва.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.