Следва

Couture Spring 2019: Giambattista Valli

Това ли е КРАЯТ: Къде е Карл?

Le Roi est mort, vive le Roi!

All fashion преди 5 години

От 1983 г. насам Карл Лагерфелд оглавява иконичната модна къща Chanel. След абсолютно всяко шоу творческият директор винаги излиза да поздрави гостите, насладили се на поредните му дизайни.

Този път, обаче, това не се случи. След представянето на кутюрното шоу за Пролет/Лято 2019-та на Chanel вместо Карл се появи Виржини Виар - дясната ръка на Лагерфелд и студиен директор на къщата.


Официалният говорител на Chanel обясни, че дизайнерът не се е чувствал добре тази сутрин и затова е помолил Виар да го замени, категорично отказвайки да даде допълнителна информация за липсата на couturier-а.

Любопитното е, че на последните три ревюта на марката Виржини излиза рамо до рамо с Карл за финал, а това предизвика не малко спорове в модните среди. Според мнозина Лагерфелд завоалирано се отказва от ръководния пост и малко по малко оставя наследството в ръцете на Виар.


По всичко личи, че модната къща съвсем скоро може да започна нова глава в историята си, а наближаващото пролетно-лятно ревю да е последното с Карл начело, въпреки че от Chanel отказват коментари по въпроса.

Липсата на иконичния Лагерфелд днес, обаче, говори сама по себе си.


More All fashion