Couture Spring 2019: Giambattista Valli

Новото Couture Spring 2019 предложение на дизайнера с едноименна модна марка, Giambattista Valli е заложено върху мечтите от детството. За вдъхновение, италианецът с френско творчество, избира само две картини. Първата, с артистичен дух, Le Bain Turc на Жан Огюст Доминик Енгър, а втората с моден сюжет, фотография на Хелмут Нютън от ателието на Ив Сен Лоран.

За фотографията, излъчваща френско поведение и модно усещане, дизайнерът разказва, че е причината, заради която се премества в Париж. Наблюдавайки поведението на краля на висшата мода, Сен Лоран, тогава малкият Вали, мечтае за подобни успехи и кутюр ателие.

Сходно с избраните картини, Джамба, представя колекция, небрежно обединяващ двете посоки. Първата част от предложението, изградена е на базата на къси изискани силуети, с провокативно и еротично, сходно на картината, усещане. В духа на наименованието на същата, Вали използва характерна турска детайлировка, ръчна бродерия от маниста, както и емблематични за народността аксесоари, в гамата на дълбоките тонове.

Втората част на шоуто, обръща внимание на разпознаваемия за дизайнера прочит, изразен чрез обемни, скулптурирани със силна декоративност, визии. Изработените от коприна, шифон и тюл произведения са аранжирани в цветова палитра на нежни, сорбетни тонове, допълнени с ярки моменти от маджента и червено.

Разходената върху брокат колекция на Giambattista Valli, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia