Fall 2019 Menswear: Celine

Fall 2019 Menswear: Celine

Първата мъжка колекция на Еди Слиман в Celinе е ода за подчертано британския стил - "Polaroids of the British Youth"...

На фона на това, което сме свикнали да виждаме още от сетинга за ревютата на Еди, независимо в коя Модна къща, сцената за първата му мъжка колекция направо бледнее. Въпреки че, под звуците на Моцартовите произведения голямото име в луксозната секция, Бернард Арно, поздравява семейството си, докато гостите се взират през гигантски панорамен прозорец в спиращата дъха гледка към Айфеловата кула, Обелиска на Луксор на Конкорд и Триумфалната арка, атмосферата със сигурност не крещи "свърталище на бляскави рокзвезди", както беше преди. Усещането за промяна се затвърждава още от първия поглед, попадащ върху "пилотния" модел, подаващ се иззад кулисите: Кралят на скини панталоните разкрива нова форма при костюмите с плисирани широки, но подкъсени панталони. Моделът сам по себе си не е авторова приумица на Слиман - това, което той реално прави е да претворява набор от мъжката класика в облеклото и да я модерира в стилистиката на собствената си колекция.

Ако противоречивата му първа дамска колекция като главен креативен в Celine бе посветена изцяло на парижанския стил, то първата мъжка е ода за Лондон, където Слиман прекарава по-голямата част от времето си напоследък. Визиите се заиграват с иконите на британския стил - откриваме Брайън Фери, принцът на "уелското" яке в комбинация с черни класически панталони и кемъл палта; присъстват и елементи от стила на Карл Барат - раиран пуловер с кожено яке и прави дънки, тип пура; забелязваме и Пол Уелър: сив костюм с туийдено палто.

Визиите, посветени на отдалите се в теченията на рок енд рола, соул музиката и твърдия рок, отпадат и на тяхно място разглеждаме каки парки с протъркани рамене и жълто-черни палта в тигров принт. След това идват колежанските якета, масивни необработени вълнени палта, кожени тренчове, бомбъри, палта от кашмир, байкър якета, такива от овча кожа и карирани вълнени палта с усукани шевове.

За вечерните визии Слиман изважда на преден план модели, които могат да бъдат оценени направо като кутюр - белоснежното палто с три-четвърти дължина и сребърни нишки, както и още една връхна дреха, изтъкана изцяло от абстрактен леопардов принт.

С тази си презентация Слиман окончателно начертава ясна граница след лосаджелиския си период, и свободно може да се каже, че към момента се асоциира главно и почти единствено с естетиката, която разви в Saint Laurent в четирите години до 2016-та, когато напусна поста си, и дните си в Dior Homme. Оттогава насам дизайнерът не е загубил и капчица от манията си по екстремната финост и тънкост, почти смъртната бледост и неласкавите бюти визии. Еди успява да запази и традицията си във въвеждането на определен саундтрак към ревютата си, като този път се спира върху “Philosopher’s Calling”, съчетавайки го с неочакваното живо изпълнение на саксофонистът Джеймс Чейнс, ключова фигура от края на 70-те на нюйоркската пост пънк сцена.

Изтънчената презентация на Celine послужи като чудесен завършек в представянето на мъжкия сезон, в който, като вече приключил, ясно може да отбележим отдръпването и отдалечаването на дизайнерите от стрийтуеър влиянието. Колекцията даде знак и за готовността на Слиман да започне нова глава за Celine: такава, която не ренонсира младежките му страсти и влечения, а отваря врати и отъпква пътя към една нова и свежа гледна точка.

Всички модели, в галерията горе>>>

Коментари: 1

P
popfolkdevotee (2019/01/23 / 06:27)
BTW, статиите във двата vogue.com 7 vogue.co.uk са по-осмислящи, и заслужават повече да бъдат преподнесени тук, а не текста от WWD..който е избрала да представи редакцията...

трябва да се постанови, че за Слиман не бива да се говори Ж У Р Н А Л И С Т И Ч Е С К И..понеже журналното касае вчера, докато слиман показва неща, които ще предстоят да бъдат..времето им не им е дошло..да..те всички лейбъли по време на fashion week, тъй като предлагат възглед за дизайна на колекциите за следващ сезон, по един генерализиран начин представят бъдещ момент. Но тук става дума за друго "напред"..за друг Vorwartz ...

когато се говори за Хеди Слиман, трябва да се се остави сетивното настрана...а да се анализира по известната формула "d’évider l’évidence."....защото, ако останем на нивото на "палтото', яката, ревера, ръкава' ние няма да получим нищо за "палтото, яката, ревера,, ръкава". Мисля, че миналата година по това време точно, тук по странците на любимата нам медия, да, разбира се, че е нам любима..къде другаде можете да видите, да се обърне такова внимание на Хеди Слимане , Celine i мъжките фешън тънкости. .- значи, пак тук сме коментирали новината, че Слиман е поканен в Celine. Ето един важен пасаж. "From Saint Laurent to Saint Helena Aко не се лъжа, Фред Джеймсън казваше, че утопията за да умре, тя трябва да умре два пъти. Наполеон за да умре по правилен начин,, умира два пъти, на света Елена, той просто трябваше да разбере, че е умрял, това, което не схвана на Елба...CELINE е нещо като св. Елена за Слиман. този велик модернизатор, сега ще живее със свитата си, заточен на остров света.Селин...а и без това, отношението към марката е като към "монахиня, светица..в този дух " Няма да си представите, колко сме били прави. На метри от обелиска, донесен от Египет от Бонапарт, Слиман трябваше да отдаде почест към Англия..Англия, която за да наложи мира в Европа се наема да засели Наполеон на остров Св. Елена... На пръв поглед изглежда произволно това сравнение, но всъщност не е. Защото тук става дума, и в модата и историята на духа, независимо далис е отнася за кратковременни или близки по време събития или дълговременни, отдалечени на векове от днес исторически факти.Става дума за така наречената Европеска троица: Англия, Франция, Германия. resp..умерен либерализъм -Икономика,Франция Политика (областта на "левите" революции) и Германия -Метафизика, поезия.;.wissenschaft, Онова, кеото е съществено обаче е да се узнае, за какво всъщност е колекцията. Какви пост-Исторически константи са на сцената. Обсъдихме с няколко слиманови devotees и те се съгласиха, че Меланхолия на Ларс фон Трийр среща Декалог на Кисловски. при това, не кой да е Декалог..а short film about killing 1988, този обаче назад хоризонт е малко по-взискателен и изисква малко повече внимание, което изисква малко по-различен запис. P.S в текста на WWD се казва, че това е нов, спрямо лос Анджелесския период..Само че, не бива да се пропуска, че 2014 Хеди извади много колекция есен Зима за SAINT LAURENT

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia