Следва

От архива: На кого би завещал Chanel Карл?

Couture Spring 2019: Dior

Темата на Dior дефилето висша мода за Пролет 2019 се завърта особено съсредоточено около цирковата тематика...

Runway преди 5 години

Мария Грация Кюри черпи вдъхновение и от старите архиви на къщата, и от влечението на модната индустрия към цирковото представление като цяло. Фотографиите на Ричард Аведон, но и още изкуството на Пабло Пикасо, Синди Шерман и Жан Кокто влизат като абсолютни референции в богатия lineup.

Като майстор на модното представление, Кюри се грижи усещането през целия спектакъл да е завишено, но и още да надминава очакванията на предишните такива. Този път тя кани женска трупа от циркови артисти, които да се включат в представлението, продължавайки едновременно с това феминистката концепция, която тя упорито прокарва. Фантастичните номера обаче не изместват погледа от не по-малко добрите дизайни, дори напротив, те прекрасно ги придружават. Самата тя споделя следното: "Мисля, че с творчеството си трябва да представиш и своята мечта. Да дадеш емоция! Доставя ми удоволствие да работя с други екипи и други артисти, както и да наблюдавам тяхната гледна точка."

Богатите бродерии и апликаци, всички от които, са изпълнени на ръка, са силно заложени, наред с по-минималистичните предложения с нежни пастели или пък черно-бели ансамбли. Дизайните включват както превъзходни вечерни предложения, които вероятно ще намерят място на червения килим, така и сравнително по-ежедневни интерпретации, които абсолютно прегръщат идеята на дизайнерката за гардероб, предназначен за силната и независима жена>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.