Couture Spring 2019: Dior

Couture Spring 2019: Dior

Темата на Dior дефилето висша мода за Пролет 2019 се завърта особено съсредоточено около цирковата тематика...

Мария Грация Кюри черпи вдъхновение и от старите архиви на къщата, и от влечението на модната индустрия към цирковото представление като цяло. Фотографиите на Ричард Аведон, но и още изкуството на Пабло Пикасо, Синди Шерман и Жан Кокто влизат като абсолютни референции в богатия lineup.

Като майстор на модното представление, Кюри се грижи усещането през целия спектакъл да е завишено, но и още да надминава очакванията на предишните такива. Този път тя кани женска трупа от циркови артисти, които да се включат в представлението, продължавайки едновременно с това феминистката концепция, която тя упорито прокарва. Фантастичните номера обаче не изместват погледа от не по-малко добрите дизайни, дори напротив, те прекрасно ги придружават. Самата тя споделя следното: "Мисля, че с творчеството си трябва да представиш и своята мечта. Да дадеш емоция! Доставя ми удоволствие да работя с други екипи и други артисти, както и да наблюдавам тяхната гледна точка."

Богатите бродерии и апликаци, всички от които, са изпълнени на ръка, са силно заложени, наред с по-минималистичните предложения с нежни пастели или пък черно-бели ансамбли. Дизайните включват както превъзходни вечерни предложения, които вероятно ще намерят място на червения килим, така и сравнително по-ежедневни интерпретации, които абсолютно прегръщат идеята на дизайнерката за гардероб, предназначен за силната и независима жена>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia