Следва

All the basics

Behind every great man is a great woman: Коя е Виржини на Карл?

DIRECTOR OF STUDIO CHANEL

All fashion преди 5 години

"Зад всеки успял мъж стои една силна жена" или казано с прости думи Виржини Виар е студиен директор на Лагефелд от 1987-ма година насам и всъщност е дамата, която поддържа иконичната енергия на Chanel.

Тя е сърцето на модната къща, свързваща Лагерфелд, ателиетата, занаятчиите и моделите.

Гледайки я: noir блейзър, силно подчертани с въгленово черно очи и скини дънки, е почти невъобразимо да повярваме, че тази жена вече над 30 години е в сърцето на модната индустрия.

Родена в Дижон, в семейство добре запознато с бизнеса на коприната, Виар никога не е имала желанието да работи в модната индустрия: "Исках да правя костюми за киното и театъра".

Учи в Le Cours Georges, модно училище базирно в Лион, а страхотните й организационни умения, Виржини работи в Madame Tribouillard (легендарна в изработването на ръкавици) and Maison Michel (иконично шапкарско студио), моментално хващат окото на Кайзера.

Присъединява се към Chanel като стажант в кутюр департамента за бродерии, за протокола: четири години след като Лагерфелд застава начело, и оттогава, с 5-годишно прекъсване, защото Карл я взима със себе си в Chloe, начертава пътя на завръщане на Chanel във висшата мода.

Към днешна дата, освен за кутюр дефилетата, Виржини отговаря за ОСЕМ колекции годишно, включително ready-to-wear, ризортните и Métiers d'Art.


"Съживявам скиците на Карл. Координирам екипите, избирам платовете, говоря с доставчиците... въобще целият процес за една колекция минава от-до през мен", признава Виар за работата си, която, по всичко личи, е доста натоварена, имайки предвид, че само за ЕДНО дефиле от сезонните Chanel произвеждат по поне 100 визии.

Именно и заради това не е никак странно, че днес вместо Лагерфелд Виржини се поклони пред публиката на Couture Spring 2019, но значи ли това, че тя наистина ще го замени?


"Отношенията ни са фундаментални - на дълбока обич и истинско приятелство", искрена е студийната директорка за Кайзера.

И докато Виар дискретно се утвърждаваше като задкулисната сила в къщата, сега всички се чудят: Възможно ли е Chanel да попадне в ръцете на "жената в сянка"?


More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 8 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.