Следва

All the basics

Behind every great man is a great woman: Коя е Виржини на Карл?

DIRECTOR OF STUDIO CHANEL

All fashion преди 5 години

"Зад всеки успял мъж стои една силна жена" или казано с прости думи Виржини Виар е студиен директор на Лагефелд от 1987-ма година насам и всъщност е дамата, която поддържа иконичната енергия на Chanel.

Тя е сърцето на модната къща, свързваща Лагерфелд, ателиетата, занаятчиите и моделите.

Гледайки я: noir блейзър, силно подчертани с въгленово черно очи и скини дънки, е почти невъобразимо да повярваме, че тази жена вече над 30 години е в сърцето на модната индустрия.

Родена в Дижон, в семейство добре запознато с бизнеса на коприната, Виар никога не е имала желанието да работи в модната индустрия: "Исках да правя костюми за киното и театъра".

Учи в Le Cours Georges, модно училище базирно в Лион, а страхотните й организационни умения, Виржини работи в Madame Tribouillard (легендарна в изработването на ръкавици) and Maison Michel (иконично шапкарско студио), моментално хващат окото на Кайзера.

Присъединява се към Chanel като стажант в кутюр департамента за бродерии, за протокола: четири години след като Лагерфелд застава начело, и оттогава, с 5-годишно прекъсване, защото Карл я взима със себе си в Chloe, начертава пътя на завръщане на Chanel във висшата мода.

Към днешна дата, освен за кутюр дефилетата, Виржини отговаря за ОСЕМ колекции годишно, включително ready-to-wear, ризортните и Métiers d'Art.


"Съживявам скиците на Карл. Координирам екипите, избирам платовете, говоря с доставчиците... въобще целият процес за една колекция минава от-до през мен", признава Виар за работата си, която, по всичко личи, е доста натоварена, имайки предвид, че само за ЕДНО дефиле от сезонните Chanel произвеждат по поне 100 визии.

Именно и заради това не е никак странно, че днес вместо Лагерфелд Виржини се поклони пред публиката на Couture Spring 2019, но значи ли това, че тя наистина ще го замени?


"Отношенията ни са фундаментални - на дълбока обич и истинско приятелство", искрена е студийната директорка за Кайзера.

И докато Виар дискретно се утвърждаваше като задкулисната сила в къщата, сега всички се чудят: Възможно ли е Chanel да попадне в ръцете на "жената в сянка"?


More All fashion

Модата на бъдещето с Beckmans School of Design, илюстрирано от Типан Норден

All fashion преди 50 минути

В галерията Liljevalchs в Стокхолм 13 от студентите по мода на Beckmans School of Design представят фантазьорски концепции за модата на бъдещето – оживени чрез живописта на шведския художник Типан Норден.

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.