Следва

Фетишистка нотка на футуристична висша мода от Givenchy

Celine does Couture: Какво видя певицата от първия ред на Alexandre Vauthier

Couture Spring 2019: Alexandre Vauthier

Runway преди 5 години

Alexandre Vauthier експлоатира идеята за абсолютния епитом на френската висша мода за новата си кутюр колекция Пролет 2019. 

Самият дизайнер разказва следното: "Парижанският шик е моята отправна точка. Тук става въпрос за излъчване, конкретни цветови кодове и баланс като цяло между сложното и непринуденото. Дрехите трябва да изглеждат много шик, с безупречна кройка и с голям брой часове ръчен труд прекаран по тях, но без това да ги прави претенциозни или показни. Искам да представя балансиран лукс с лека наклонност към екстремното."

Дизайнерът взаимства богато от големите имена във висшата мода и имплементира взетото назаем от Yves Saint Laurent и Christian Lacroix в букет от силуети, общото сред които е 60-тарската естетика, макар и ненатрапчиво поднесена. В драстични мини дължини и преувеличени обеми дизайнерът представя един впечатляващ lineup, в който майсторството си личи отдалече.

Неминуем лайтмотив представляват гигантските къдри, които дизайнерът разработва усилено с помощта на външно кутюр ателие, докато не се постигне желаната удивително сложна конструкция. Освен в пълния си блясък, те се наблюдават още и като детайли по яките, ръкавите и дължините на дрехите. А втори акцент, макар и по-деликатно представен, е съпоставянето между дамската и мъжката естетика, което е застъпено с търсен съблазнителен ефект под формата на андрогинни леки костюми с флуидни форми.

Колекцията на Alexandre Vauthier, която иконичната Селин Дион видя от fron row на ревюто, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.