Следва

Party spirit and fun от края на 70-те в колекцията на Azzaro

Фетишистка нотка на футуристична висша мода от Givenchy

Couture Spring 2019: Givenchy

Runway преди 5 години

Трета поредна за кутюр сцената, този път обаче обиграна в образа на ултрамодерното, латексовото и девически бялото.

Главната на Givenchy - Клеър Уайт Келър, започва нова страница, прегръщайки непорочността и безкрайния минимализъм.

Ситуирана в решен изцяло в бяло декор и замислена в колаборация със специалиста по латекс Ацуко Кудо, колекцията на френската Къща остави няколко въпросителни след себе си, въпреки че се разигра, всичко на всичко, за около 7-8 минути насред Музея за модерно изкуство в Париж.

"Исках да разчистя къщата", казва дизайнерката - и го направи, заменяйки вечерните клъчове с гигантски раници и добавяйки доза садо-мазо на приказните, и по изработка, рокли.

Симетрична, до доказване на почти противното, и с леки изключения, колекцията стартира със смокинг сако с комплиментиращи го черни латексови leggings.

"Латексът е най-добрият кутюр материал", признава Келър - все пак ексцентричните фетиш, в това число прозрачната дантела и алените акценти, детайли направиха впечатление на мнозина.

Дръзки цветове, невероятни техники, архитектурност на силуета и структурата, и красота, в най-чистото й модно изживяване, носеща голяма доза изтънченост и проницателност. Силно, а и доста стилно, модернистично отношение на Келър за Givenchy, разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.