Следва

Флоралната утопия на Valentino е ВСИЧКО!

Моля те, Оливие, прави ПОВЕЧЕ кутюр: Първата висша на Balmain

Couture Spring 2019: Balmain

Runway преди 5 години

Футуристичен фрийк фест представляваше първата ever кутюр колекция на Оливие Русейн за Balmain.

33-годишният французин върна Къщата на сцената на висшата мода след 16-годишно отсъствие, а всички все още не могат да си поемат дъх от дизайните, показани в скоро отварящия врати бутик на Balmain на rue Saint-Honoré.

"Връщам Balmain в елеганцията на Франция", заяви креативният Оливие, който редовно подхожда с грандоманска пищност към креациите си.

Логото е ново, дизайните са окъпани в ръчно рисувани графити върху пеплум и коприна, а statement бижуто е боулинг топка или пък извънгабаритна изящна перла.

Исторически тежък прецедент, много максимализъм, така присъщ за Рустейн, и дизайни извън времето, чертаещи изконна вечност. Ексцесивно усещане за декориране и изключителна любов към изваяните женски форми.

"Колекцията е въображаем диалог между мен и Пиер Балмен", искрен е Оливие, развълнуван от безграничните възможности, които кутюр сцената му предоставя.

Прекомерно, екстремно, театрално, боядисани в бяло модели, за да приличат досущ на скулптури, или потъмнени мадами, в контраст с дрехата. За финал достигаме до фарсовидна височина със серия от абстрактни рокли, крадящи дъха с изключителната си изработка.

В цялата първа колекция висша мода на Рустейн потъваме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.