Следва

No photos please, Go to hell & още ултра готини слогани от Viktor & Rolf

Флоралната утопия на Valentino е ВСИЧКО!

Couture Spring 2019: Valentino

Runway преди 5 години

Ако успешността на една колекция се мери с множество дизайнери като гости, сълзи на публиката, отворени до пода усти и буря от възхитителни коментари, тогава предложението Couture Spring 2019 на Valentino е победителят в категорията. И не само, защото Раф Симънс, Клеър Уайт Келър и Лубутен ръкопляскаха, а Селин Дион не спря да лее сълзи - всичко това за пореден път доказващо, че Пиерпаоло Пичоли начело на модната къща Valentino, завинаги ще е короната на висшата мода.

През периода на творческо изразяване, креативният, като единствена референця поставя разнообразието, представено чрез чернокожи, иконични дами от миналия и по-миналия век, интерпретирано с множество тъмнокожи модели. Разглеждайки изображения, картини и модни журнали, Пичоли, обединява идеята за различие, преплитайки я с характерна за марката, флорална утопичност.

Изграждайки цялото, творецът работи и в полето на цветовото разнообразие, с цел създаване нестандартни, контрастни съчетания, безобразно грабейки бадемово розови, хризолит и трависто зелени, тюркоазени, корални, нарцис жълти и Матис сини оттенъци. Доведените до скулптурална перфектност, достигащи 236 метъра тъкан и 1050 часа изработка, произведения, са описани с имена на цветя и разказват за гламурна деликатна доминантност, суптилна драматичност и много Valentino чар, с помоща на майсторска конструктивност, въздушна обемност и силна детайлировка от ръчна бродерия.

Минавайки през копринени, шифонени, кашмирени, органза и тафта, ансамбли, допълнени с безупречен грим и рамкирани с листа от цветя очи, финалът бе резервиран за Шоколадовата Далия, разходена от Наоми Кембъл, завърнала се на подиума на Valentino след 14 години отсъствие.

Флоралната рапсодия на разнообразието, под формата на колекция на Valentino, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.