„Братя Карамазови

„Братя Карамазови" идват отново в Народния Театър

Ще гледаме постановката през очите на македонския режисьор Деян Пройковски

Епохалният текст „БРАТЯ КАРАМАЗОВИ“ на Фьодор Достоевски ще се възроди на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ в един от най-мащабните проекти на театъра този сезон. С амбициозната задача се заема прочутият македонски режисьор Деян Пройковски, който прие поканата на директора Мариус Донкин да постави пиесата на родна сцена.

„БРАТЯ КАРАМАЗОВИ“ е първият спектакъл от поредицата проекти, които се реализират в рамките на Асоциацията на Балканските национални театри, създадена по инициатива на Народния театър през април 2018 г.

Представлението, чиито репетиции започнаха преди броени дни, ще има четворна премиера в София и Пловдив, европейската столица на културата за 2019 г. На 3 и 4 април е премиерата на Голяма сцена в Народния театър, а в Пловдив спектакълът ще бъде показан за първи път пред публика на 6 и 7 април.

Актьорският каст е впечатляващ: АНА ПАПАДОПУЛУ, АЛЕКСАНДРА ВАСИЛЕВА, ЖОРЕТА НИКОЛОВА, РАДИНА КЪРДЖИЛОВА, ВАЛЕРИ ЙОРДАНОВ, ВЕЛИСЛАВ ПАВЛОВ, ВЛАДИМИР ПЕНЕВ, ДЕЯН АНГЕЛОВ, ДЕЯН ДОНКОВ, ДИМИТЪР НИКОЛОВ, ЙОРДАН БИКОВ, ЙОСИФ ШАМЛИ, МАРИН ЯНЕВ и други.

Освен режисьор, Деян Пройковски е и автор на сценичния вариант и преводач на текста. Музиката е на прочутия македонски композитор Горан Трайкоски, сценографията – на Валентин Светозарев, а костюмите – на Елена Иванова.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.