Следва

Fluid silk

East vibes & блестяща театралност в кутюр-а на Guo Pei

Couture Spring 2019: Guo Pei

Runway преди 5 години

Китайската дизайнерка Гуо Пей се заема с нелеката задача да пренесе културата на изтока в своята последна кутюр колекция за Пролет 2019-та. Представена по време на седмицата висша мода в Париж, lineup-ът няма за цел да запознае публиката в детайли с източната култура, а напротив, да я остави сама да интерпретира видяното.

Творчеството на дизайнерката е тясно обвързано с висшата мода и то такава, която не вписва в западния свят. Това обаче не прави интереса към нейните дизайни по-малък, именно тази недостъпност се отразява ползотворно на специфичната ниша. Блестящата театралност, която познаваме от предишните колекции, отново е тук, представена в цялото разточителство, на което източните кутюр майстори са способни. С невъзможна за описване сложност, дизайните трябва да бъдат погледнати отблизо, за да се добие наистина добра визия за случващото се. Тежките коприни биват скулптурирани по всевъзможни начини, а конструкциите на силуети съперничат по сложност на модерната архитектура. Бродерията сама по себе си е силен акцент, а сложните техники, използвани за направата й, излизат от рамките на 3D похвата.

Цялата кутюр колекция разглеждаме в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.