Следва

Trend report: Корона, минус скъпоценните камъни

Лимитирано от Alberta Ferretti

Couture Spring 2019: Alberta Ferretti Limited

Runway преди 5 години

Алберта Ферети започва презентацията на последната си demi-couture колекция с думите: "Чувственост, лекота, свежест. Това е духът, който искам да изразя. Аз обличам жени, които са наясно с телата си и не се притесняват да изпъкна от тълпата."

С тази заявка дизайнерката поема една малко по-различна и дори смела посока по отношение на разпознаваемия й стил. Романтиката, четяща се в ефирните кройки, както и щедрата декорация остават леко на заден план, за да изпъкне работата с обеми и скулптурирането на силуетите. Осезаемата разлика в подхода прави lineup-а да изглежда модерно и дори дръзко, ход, който вярваме, ще бъде оценен от младите почитатели на къщата.

Ферети успява да накара тежките бални рокли да звучат релевантно в своите разкошни силуети, акцентирайки освен върху модерните кройки, но и още върху отличната употреба на цвят и ненатрапчивите, но безупречни детайли като плисе и драперии от копринен дюшес сатен. Независимо дали става въпрос за силно структурираните мини-та или дългите до земята романтични рокли, майсторството в подхода и изпълнението личи във всеки щрих. А 70-тарският смокинг, решен от глава до пети в пайети, е своеобразен акцент, който не бива да пропускаме.

Цялата колекция - в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.