Следва

HOT right now! Най-актуалните тенденции в грима

Новата дължина, по която всички умират: Clavi Cut

new in...

Hair преди 5 години

Запазете си час за фризьор, защото тенденциите повеляват нова дължина.

Clavi Cut или иначе казано когато косата гали ключиците. Тази дължина добива все повече и повече популярност, а самите коафьори я определят като "спирката между късата и дългата коса"

Всъщност Clavi Cut се превърна в постоянен фаворит на известните личности. Например, Оливия Палермо се кълне в идиосинкратичната си дължина. И нищо чудно, тази прическа има сериозни предимства: Косата може да бъде фасонирана в прическа, лесна е за носене дори и пусната, и не изисква специални грижи.

Ще попитате: А, къде точно е разликата между long bob и clavi cut? Второто е "доведеното дете" на първото - казано в превод прическите с дължина до ключиците не изискват по-скъсена задна част.

Защо Clavi Cut? На английски Clavicle означава ключица, а от там и съкращението Clavi Cut.


Новата дължина на косата, определено позволява повече възможности за стайлинг, взимаме за пример Алисия Викандер и Дженифър Лорънс. При подстригване е важно обаче да се вземе под внимание съотношението между тялото и главата, което е от решаващо значение за перфектен резултат на Clavi Cut-а.

Прическата до ключиците обаче никак не е подходяща за мацки с гъста грива! Фината коса придава на косата дължина, тъй като много косъмчета "хвърчат" от компактна линия и носят допълнителна чувственост.

More Hair