"Успех" на Данис Танович е най-гледаното заглавие в HBO GO в седмицата на премиерата си

Хърватският сериал показва близка до българската действителност и изгражда образи, в които зрителя се припознава...

„Успех“ - първият хърватски сериал на HBO Европа, режисиран от носителя на „Оскар“ Данис Танович (Ничия земя, 2001 г, най-добър чуждоезичен филм) e на първо място по гледане за седмицата на премиерата си 6-13 януари в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Всички 6 епизода на драмата бяха пуснати за гледане на 6 януари в платформата, а телевизионната премиера на епизодите е по един всяка неделя вечер.
Вижте трейлъра ТУК>>>

Сериалът проследява преплитащите се истории на четирима непознати, които се оказват свързани след необратимо събитие в градинка в загребски квартал. Последиците от действията им в злополучната нощ започват да проникват във всеки аспект от живота им и те решават да вземат съдбата си в ръце, за да се предпазят.

Бланка е гимназистка, тормозена от баща си и гаджето си. Безработният млад дизайнер Кики е на път да загуби апартамента си, защото не може да плаща ипотеката му, а от това ще пострада невръстния му болен син. Винка е служител в банка от средната класа, която се бори с разпада на брака си. Животът й е разбит на парчета, когато е нападната и пребита без очевидна причина. Архитектът Харис ръководи голям, но рискован строителен проект за бизнесмена с лоша репутация Луйо Крал. Последната внезапно започва да я гложди съвестта за ролята, която изпълнява в корумпирана система. Съдбите на всички тях се преплитат и някой ще умре заради това.

Главните роли в сериала, заснет в Загреб, са поверени на живеещия в Ню Йорк актьор и продуцент Уликс Фемиу (Харис), популярната в Хърватия актриса Мария Шкаричич (Горана), Тони Гоянович (Кики), Ива Михалич (Винка) и Тара Талер (Бланка), за която това е първа голяма роля.

“Работата ми по „Успех“ бележи нова страница в професионалното ми развитие. Наслаждавах се на всеки един момент от процеса. Искам да благодаря на невероятния екип и актьори, с които сбъднахме този проект. Отдадената им работа и талант направиха този сериал това, което е.“, споделя Данис Танович.

Създаден по сценарий на Мариян Алчевски, историята в “Успех“ е селектирана като печеливишия проект от първия конкурс за сценарий от региона на HBO Адрия, проведен през 2017-та година. Изпълнителни продуценти за HBO Европа са Стийв Матюс и Джонатан Янг, продуценти са Ана Балентович от HBO и Небойша Тараба и Миодраг Сила от хърватското студио „Други план“.

Дело на екипа на HBO обхващащ бившите югославски републики, освен в Хърватия сериалът се излъчва в Полша, Унгария, Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, България, Македония, както и в Испания и региона на Скандинавия.

Всички 6 епизода, всеки по 50 минути са налични за гледане в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Нов епизод се излъчва всяка неделя от 20:00 часа по по телвизионния канал HBO. Тази събота по телевизионния канал ще бъде излъчен 3-ти епизод. В него ще видим как планът на главните герои да помогнат на Бланка се проваля и тя е принудена да обещае на мафиота Данило, че ще му даде отговори за смъртта на сина му. Групата успява да подведе и него и детектив Горана, и за известно време изглежда, че са се измъкнали.

„Успех“ е и десетото заглавие от оригиналните продукции на HBO Европа в селекцията „Продукции на HBO Европа“, която HBO България обособи в HBO GO в края на 2018-та. Феновете на качествените крими истории могат да гледат освен “Успех“, също така и три полски сериала – първи сезон на „Заслепени от светлините“ (2018) и по два сезона на „Глутница“ (2014-2017) и „Пактът“ (2015-2016). Румънските продукции на HBO също са три – премиерният „Хакервил“ (2018), два сезона на „В сенките“ (2015-2017) и мини сериалът „Мълчаливата долина“ (2016). Унгария e представена със „Златен живот“ (2015-2018), който е толкова успешен, че вече има три сезона, а чешките криминални сериали са „Пустош“ (2016) и „Мамон“ (2015).

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.