Следва

#ootd: 33

397 + 190 модни находки от частната колекция на Франка Созани през февруари

Франка Созани е име, което остави отпечатък в модния свят, отпечатък, който ще свързваме с времето й като редактор на Vogue Italia цели 28 години.

All fashion преди 5 години

Преди вече почти 3 години Франка Созани напусна този свят след тежка борба с болест.



Днес луксозното онлайн пространство YOOX, познато повече като мястото с безценни съкровища от "модния гардероб", с лейбъли като Stella McCartney, MAISON MARGIELA, DOLCE & GABBANA, Prada и още, и още..., обяви, че на 11 февруари ще имате/ме възможност да пазарувате от частната колекция от дрехи, обувки и аксесоари на Франка Созани.

Легендарният моден редактор Франка Созани, която почина през 2016 г. само на 66 години, беше известна с безупречния си вкус. "И до ден днешен мнозина твърдят, че под нейно ръководство италианското издание на Vogue се е превърнало в едно от най-авангардните издания на издателската група. Созани бе "виновна" за първата корица на Ким Кардашян за Vogue, и също така ревностно защитаваше фешън блогърите, които са отритнати от повечето големи модни издания."

Целта на откритата частна колекция в YOOX е благотворителна, част от благотворителната организация - фонд за превантивна геномика "Франка Созани". Синът й Франческо Каррозини е дарил над 500 артикула от гардероба й с иконични модни находки. 397 невероятни дрехи, както и 190 аксесоари.

Франка Созани със своя син, фотографът Франческо Карозини

Гардеробът на Созани ще бъде разделен на пет символични категории, всяка от които отбелязва конкретна глава от живота на главния редактор: „Еклектика, Черната приказка, Лондончанинът, Неконвенционалният и мечтаният размер“.

Постъпленията от продажбата ще отидат директно към благотворителната организация в Бригам и Болницата на жените в Харвард, която се стреми към по-нататъшни изследвания за превенция на болестите.

На 11 февруари ще имаме възможност да се докоснем, макар и онлайн, до една невероятна частна колекция, изпълнена със символика и спомени. Завършваме с цитат от Франческа Созани, който проповядваме от известно време, и с който ви поздравяваме.

 “Giving back is the new luxury.”

Хубав четвъртък! 

More All fashion