Следва

Новата грим мантра: Yoga Skin

We love: Любовта е опиат, а Boom Boom Bloom – пролет насред зима

отиде си зимата, идва пролетта…

Face преди 5 години



Някъде между преподаряването на всички не особено желани коледно-новогодишни подаръци и обстойните проучвания на пазара за сърчица във всякакви форми и размери и трогателни плюшени играчки за след 10 дена, ние си оставаме все така фокусирани върху всичко ново на пазара, касаещо дрехи, обувки, аксесоари и гримове. Защото поводи за подаръци винаги има, а дори и да няма, си ги измисляме.


Днес прецизният радар попада на серия грим продукти, почти бутикова, ориентирана към предстоящия пролетен сезон и създадена изцяло според тенденциите в грима. За разлика от поводите за подаръци, които откровено си измисляме, предимствата на тази розова експлозия от продукти, идваща под името Boom Boom Bloom от MAC Cosmetics, пък са си съвсем откровено истински. Експертното ни мнение, което бе дадено само след обстойно проучване на всички продукти, е подкрепено и от също толкова обстойната „дисекция“ на един истински мейкъп фрийк от най-ново поколение, следящ всичко случващо се в бюти секцията, и на чието мнение, Редакцията ни се доверява съвсем по приятелски. Ето какво ни казва Гери, която може да открием тук, за пролетта насред зима, донесена ни от Boom Boom Bloom:

"В колекцията се набляга върху вече утвърдените тенденции в грима - преобладават свежите цветове, а именно розовото, което присъства във всеки продукт и придава романтични нотки, перфектни за постигане на женствено излъчване. От MAC използват факта, че розовите ружове, сенки и червила вече са зададени като една от основните тенденции за предстоящия сезон; заложени са и в много от „звездните“ визии, по които всички мейкъп артисти се водят, а това само по себе си гарантира, че този цвят ще се носи.



Голям плюс е, че палитрата е малка, супер компактна, което я прави перфектна за път; включва богата гама от светли и тъмни тонове, като преобладават блестящите, но са включени и три матови, без които не мога да подчертая контура на окото. Наистина е нужно да се притежава такава палитра, с която можеш да направиш цялостна грим визия – като започнеш от базата, през вкарването на pop-up цвят, фиксираш оттенъците и приключиш с финалните щрихи – и това може да го каже абсолютно всеки ценящ пространството си бюти фрийк.



В колекцията по традиция е включен и култовият фиксиращ спрей, който изключително много нашумя през последните години; използва се от много професионалисти и всичките му рецензии са направо блестящи, имайки предвид, че за един козметичен продукт много рядко се среща еднозначно и всеобщо мнение, което до някаква степен е и нормално. От личен опит мога да изтъкна няколко предимства, които го отличават и правят толкова предпочитан дори на фона на морето от подобни продукти: спреят има не една функция – използва се като база преди грима, за фиксиране, а също така с него може да се подсили и цвета на блестящите сенки и да се улесни нанасянето им.





Колекцията е удовлетворяващо богата и включва не само червила и глосове, хайлайтъри и сенки, а и небезизвестния хидратиращ крем, който използвам под фон дьо тена – придава леко розовеещо сияние на кожата, което е просто to-die-for още повече в ситуация, в която търсим този небрежен и момичешки вид на кожата. Веднага щом видях хайлайтъра, си наумих, че би бил перфектен и за руж – лично аз не бих се поколебала да го вкарам в употреба и по този начин."

That’s that. Малко след въпросния 14-ти ще можете да се убедите от първо лице хем в автентичността на усета ни към продукти, хем в качествата на самата серия. Stay Tuned!

More Face