Следва

От 59 до 220: 13 чифта cargo панталони, защото са по-модерни, отколкото плашещи

Новите лица на модата: Usonia от Кармен Ривера

В ерата след Фиби Файло и нейното напускане от Celine, модните фенове остават жадни за дизайнер, който да запълни тази липса за семпли, но безупречно изпълнени и същевременно интересни в подхода си дрехи...

All fashion преди 5 години

Даниел Лий начело на Bottega Veneta всячески се старае да се вкара в тази ниша, а поне от видяното дотук, смеем да кажем, че се получава доста добре.

На небосклона обаче винаги има място за още един талант, особено за така търсената естетика в момента. 26-годишната дизайнерка Кармен Ривера и съвсем младият й бранд Usonia идват като много добър пример. Преди да започне самостоятелно, Ривера стажува в The Row и Alexander Wang, а сега разчита на помощта на Далия Стилър, пуерторикански архитект и бивша съквартирантка на майката на Ривера. Двете обединяват усилия, когато се сблъскват със следния проблем: "Обикалях от магазин на магазин и така и не успявах да открия дизайни, с които мога да премина от делова среща в романтична среща по-късно." Това разказва Стилър преди да ангажира Ривера да създаде колекцията - "Днешната жена има нужда от разнообразие, динамиката не живота не ни позволява да се приберем до вкъщи и да се преоблечем преди да отидем на вечеря."

Работещата жена като източник на вдъхновение се превежда в бранд на име Usonia, което пък от друга страна е взаимствано от "органичните" творения на архитекта Франк Лойд Райт. Въпреки практичната насоченост на колекцията, дрехите сами по себе си не включват стандартните и дори очаквани костюми. Дизайнерката се опитва да се отърси от това клише, свързвано с работещата жена и създава страхотни изчистени рокли, образец на сложния минимализъм. Акцент са хубавите материи в комплексни съчетания като коприна, лен и вискоза.

Друг интересен подход в неголемия, но задоволителен lineup, е изборът на модели. Освен много младите лица, които красят с присъствието си, наблюдаваме и зрели жени в различни възрасти, което показва ясно, че колекцията не подлежи на каквито и да е стилистични ограничения, които възрастта налага. Всеки един от елементите е създаден още с идеята за наслояване - не само взаимозаменяеми помежду си в колекцията, но и още с вече настоящите ни гардероби, а основната концепция е да се построи един луксозна селекция от елементи, които ще издържат във времето>>>

More All fashion