Следва

#ootd: H&M и Dior си отиват

Щрак, fashion на портрет: Наоми Кембъл

I swear on 'Naomi Campbell'…

 

All fashion преди 5 години

Ако модната индустрия имаше ролята на митологична приказка, множеството моделки щяха да се кълнат в богинята-майка Наоми. Икона, фешън диктатор, прототип за подражание, шоколадов тен и котешки очи са част от синонимите, с които върви успоредно едно от най-красивите публични модни лица на всички времена, Наоми Кембъл, тъмнокожата от “The Big Five” (Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън, Синди Кроуфорд, Клаудия Шифър).

Историята започва на 22 май 1970 година, а пътят до върха, както самата тя казва, и често пъти е цитирана, никога не е бил гладък и лесен. Не само, че актуалността  в професионален план на чернокожата и единствена по рода си моделка започва и се развива до небесата през 90-те, и продължава и до днес, когато дизайнерите чакат на опашка, изсипвайки „скромни” бюджети с цел Черната Пантера да стъпи и на техния подиум (Louis Vuitton, D&G, Versace, Valentino).

Гола, облечена, гримирана или изцяло трансформирана, Наоми смело насочва опитите си за абсолютна уникалност, разбирайки посвоему и преформулирайки законите на модната индустрия. Бидейки на 48, Кембъл неуморно работи върху себе си, както в личен, така и в бизнес план, и днес, неустрашима и горда, застава пред модната ни критика.

В подбраните кадри горе, възхваляваме или строго критикуваме модния избор на неповторимата Goddess of Models, Наоми Кемпбъл, естествено, в Щрак, fashion, на портрет!  

Дотук в рубриката обрънахме заслужено внимание още на: Джилда Амброзио, Рания ал-Абдула, Карин Ройтфелд, Киара Ферани, Оливия Палермо, Джована Баталя...

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 15 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.