Следва

#ПредизвикахСе: Стефан А. Щерев, един мъж за медал

На лов: Shaving him softly

love is in the air...

Love преди 5 години

Кратка "валентинска" случка от миналата година... Всичко е нормално - ресторантите и клубовете се пукат по шевовете, защото, след романтичното хапване, по неписани правила ТОЙ трябва да Я заведе на симпатично сантиментален концерт, където да се прегръщат, целуват и всякакви производни, доказващи любовта, празнувана на 14-ти...

14-ти е. Той и тя, концерт на Белослава VS. мач от Шампионска лига. Тя се кефи на кадифения глас на певицата, той тайно наднича в телефона, за да следи лайв стрийм от терена. Не помним кой срещу кого играеше, но знаем, че в една паралелна Вселена тя щеше да се забавлява на концерта с приятелки, а той да пие бира пред телевизора с приятели.

 С две думи: Момичета, няма нужда от такива "заедности". Свети Валентин е чудесен празник, но е още по-чудесен, когато и двамата му се наслаждавате. Не подарявайте на момчето си билети за концерт, на който "очеизвадно" не му се ходи, а нещо, в което хем има закачка, хем е полезно, хем е грижовно, хем е мъжкарско. И любовно! 

Речено-сторено /после ще ни благодарите/, потъваме в Страната на чудесата a.k.a Elephant Bookstore, където сме на лов за най-подходящите за НЕГО подаръци по повод Деня.
С удоволствие зяпаме рафтовете, защото изборът е щедър, като нас. Четири сме, а никоя от нас дори не си помисли да ГО заведе на концерт, защото книгата със закачливо заглавие и готините приспособления за бръснене са МНОГО по-доброто, вижте как>>>

Габриела
Тазгодишната ми лична селекция включва набор от елементи, които, признавам, ще доставят най-голямо удоволствие на мен самата. А и по принцип така подхождам, избирам подаръците според собствения си вкус, което не намирам за лошо. Изброявам ги подред, като пръв сред равни е комплектът за бръснене Parker, включващ основното за красива мъжка брада - професионален прав бръснач и четка за бръснене от естествен косъм.





Това обаче не са стандартни пособия, които се намират току-така. Брандът е професионален и продуктите му се използват в едни от най-добрите бръснарници по света, което пък почти автоматично гарантира осезаемата разлика в резултата и, най-вече, удоволствието от приложението им. След това пристига малкият гребен за мустаци и брада, отново от Parker. Изработен е от волски рог, което го прави антистатичен и идва с елегантен черен кожен калъф.

Следва да призная, че това е аксесоар, който не би ме подразнил, ако видя който и да е мъж да го носи. Последен в шопинг списъка е и любимецът ми - мултифункционален инструмент за коктейли от Gentlemen's Hardware.



Дизайнът включва десет функции в едно, а замисълът, с който го избирам, е любовта ми към коктейлите. Ето повод някой друг да експериментира с пикантни рецепти, докато не улучи предпочитания вкус.



Цветина
Тези две в него са особено наложителни: да чете и да има брада. Чувството ми за хумор, редовно намиращо си куп проблеми с околните, ми позволява да посегна към това алено, натрапчиво четиво, което намига палаво към това, че не само размерът има значение!



А, за разкош, практична, заемаща изключително малко място четка за бръснене - все пак мъжката брада ТРЯБВА да е в топ кондиция, не само по празници!



Йоанна 
Когато наближи заветната дата 14 февруари, на повечето хора внезапно  им "прищраква" и без да се усетят попадат в мрежата на сърцата, балоните и плюшените играчки, което е донякъде готино, но и твърде клиширано. И понеже не понасям клишета, давам ред на своя избор за Любимия: 

Номер 1 и 2, леко се препокриват, защото става въпрос за комикси!





Мъжете са си мъже, но, що се отнася до комикси, завинаги си остават момчета, които в захлас разлистват страница след страница от вълнуващия живот на супер героя, който в главите им е самият той!  Няма нищо по-готино от това да им подарите оригинален брой от Вселената на Marvel или тайствените "Legends of the dark knight" на Batman!  Истинска класика. 

Идея номер 3 е вдъхновена от любовта ми... към чорапите, защото, зад всеки успял мъж стои добрата колекция от чорапи! Ще припомня Джъстин Трюдо, който по симпатично ненатрапчив начин съчетава строго си облекло с очарователно цветни и закачливи чорапи, по които така си падаме

Взимам тези 4 чифта, които не са единствените в Елефант. Останалите са тук. И Трюдо би си взел!



А тези, пък, избирам за мен! 



Петя

Имам неписано правило - никога не избирам функционални подаръци, а такива, които ми харесват и бих ползвала с удоволствие. При ориентираните към мъжете жестове, разбира се, не ги тествам, а просто гледам на мен да ми доставят удоволствие - дори чисто визуално. За този 14-ти се спирам на един единствен избор - вдъхновен от обожанието ми към старите форми на живот и възхищението, с което гледах сцените на посещение при бръснаря на дядо - същински ритуал за истинските джентълмени.



Оттогава винаги изпитвам едно особено уважение към тези бръснарски инструменти, въпреки че нямам понятие как се използват. Любовта, надявам се, ще ме научи...  

More Love