Следва

Щрак, fashion на портрет: Донатела Версаче

Непал и Идния, YSL и Lacroix в есенната колекция на Prabal Gurung

Посещенията в Катманду, родния за дизайнера Непал и Индия за сравнително краткия период от последното ревю на Гурунг досега, задават ясен мотив за Есен 2019-та в Къщата: "Куфари на света". "Всички сме всъщност по-еднакви, отколкото различни", казва Прабал, задъхан от еуфорията на бекстейджа...

Runway преди 5 години

Есенната му колекция започва оттам, докъдето беше стигнал с пролетната. С разликата, че тази чества корените и произхода на моделиера, филтрирани през масовата "атлетична" призма/тенденция в облеклото, властваща в Ню Йорк. Наблюдаваме как Гурунг избира да остави спортните елементи на заден план, като не ги избягва напълно, а едва ли не ги неглижира, в полза на поставените на пиедестал южноазиатски мотиви и препратки. Съпоставката между традициите на Изтока и "свежите" американски стрийт течения приема най-явна форма в лицето на сив раиран блейзер, съчетан с яркорозов cargo панталон, изтъкан във Варанаси, Индия.

Както ви предупредихме още миналата седмица, cargo панталоните са трендЪТ на предстоящия сезон и трябва много скоростно да се сдобием с чифт!

Забелязва се как Гурунг постепенно премества ударението в моделите си от подчертаното "нюйоркчанство" към един по-обширен прочит на света в цялото му разнообразие и богатство. Дали в роклята в традиционен индийски икат принт (десенът, най-често използван в тъкачеството), или цялата серия модели, изработени от цветните варанасийски пайети и камъни, или пък тюлените и кадифените парти аутфити с ръчно оцветени металически омбре илюстрации на Taj Mahal и купищата други южноазиатски забележителности, намеците за това откъде именно идва вдъхновението на дизайнера не липсват. Гурунг прибавя винтидж YSL блясък и спомен за екстравагантното отношение на Lacroix към екзотичната приказка, като трибют към двама от дизайнерите, които идеализира в цялото си творчеството. Метафората на Прабал за колекцията като своеобразен "куфар на света" със сигурност не крие откъде идва, но оставя въпросът "Накъде отива", с отворен отговор...

Цялата модерна high fashion азиатска приказка, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.