Следва

We love: Бохемският шик на Zara и Стивън Мейзъл

Бижутерийният дизайнер на Louis Vuitton пуска собствена марка

new in...

All fashion преди 4 години

Франческа Амфитеатроф пуска интересна концепция, имаща за цел да разклати бизнесa на марковите бижута.

Дизайнерката, която отговаря за създажането на бижутата и часовниците в модната Къща Louis Vuitton, ще кръсти собствената си марка Thief and Heist.


Първата линия на Амфитеатроф ще се състои от една единствена креация - Tag, струваща скромните 125 долара и представляваща nylon гривна, която не може да се свали след като е сложена (единственият начин е да се скъса).

Всички бъдещи дизайни на Франческа ще се основават на тази концепция, а кулминацията се очаква да е дизайн, изработен от уникална златна сплав, разработена специално от креативната дама.

"Исках нещо по-живо и забавно, което всеки може да си купи и позволи. С много движение и с намигване за това как живеем днес", споделя за идеята си бижутерката на Louis Vuitton.

Thief and Heist не е първият път, в който Амфитеатроф създава проекти самостоятелно. Тя има едноименна линия в годините след получаването на магистърска степен по ювелирство в Royal College of Art. Този й нов проект, обаче, е подкрепен от неназована корейска инвестиционна група, която има широко портфолио, обхващащо мода, медии, храна и напитки и технологии. С начинанието си Франческа има за цел да оспори статуквото относно начина, по който бижутата се създават, продават и носят.

В момента ювелирната индустрия продължава да бъде доминирана от малка група от наследствени марки, на които през последните години, обаче, често им се налага да се борят за адаптация към бързо променящото се поведение на потребителите, заради факта, че поредица от независими лейбъли, като Irene Neuwirth и Spinelli Kilcollin /базирани в Лос Анджлис брандове за луксозни бижута/, както и модни марки като Chanel и Louis Vuitton, също се опитват сериозно да се наложат на пазарния сегмент със скъпоценните аксесоари. 

More All fashion

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

All fashion преди 1 седмица

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

За пръв път в историята чернокожа дама оглавява британския Vogue

All fashion преди 1 седмица

Чиома Ннади бе назначена за ръководител на редакционния отдел на британския Vogue, съответно за наследник на Едуард Енинфул, който напусна поста през юни, поради, както се твърди, конфликт с Анна Уинтур

Безпрецедентно: откраднаха целия Balmain точно преди ревюто в Париж

All fashion преди 1 седмица

Камионът, превозващ колекцията SS24 на френската модна къща, е отвлечен на път за централата на Balmain, като крадците са отмъкнали над 50 готови луксозни ансамбъла за предстоящото на Седмицата на модата в Париж Пролет/Лято 2023 (PFW SS24) ревю