Следва

Щрак, fashion на портрет: Каролин Даур

Все още модерни, 90-те в новата на Helmut Lang

Lang истерията отпреди 20 години - вдъхновение за модерна и есенна колекция за 2019...

Runway преди 5 години

Новото есенно предложение от NYFW обръща внимание на времето, когато майсторът на конструкцията - Хелмут Ланг създава и диктува тенденциите в модата. Колекцията за марката Helmut Lang, днес бива сътворена от креативния Марк Томас и деним експерта Томас Каусън, а дадената й посока са 90-те години на миналия век, интерпретирани по съвременен начин.

Двойката изгражда цялото на базата на семпла форма, сложна конструкция и изискана изработка - методи все характерни за Ланг, но интерпретирани чрез неконвенционални материи от настоящето. Повлияни от лангизма (Lang-ism) като моден стил, Томас и Томас пресъздават емблематични рокли тип нощници, парки, изцяло бели ансамбли, Crombie палта, двупластови топове, инкорпорирани както в дамските, така и в мъжките силуети.

Даващата усещане за андрогинност с доза мъжкарско поведение колекция, борави в характерната Хелмут гама на бели, сиви и черни тонове. 90-тарското усещане относно цветовете, е умело интерпретирано в подбраните черешово-червени, фламинго розови и металически оттенъци.

Изградената със силна доза лангизъм колекция на Helmut Lang, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.