Следва

mini усилия, MIDI ПОЛИ, maxi резултати

Мая Плисецкая и безупречният лукс през погледа на Gabriela Hearst

Габриела Хърст убедително затвърждава поетата посока за едноименния си бранд, а именно устойчив лукс, апелиращ на силните жени...

Runway преди 5 години

Идеята, която дизайнерката проповядва, се наблюдава както в рециклирането на материите, така и в дизайн подхода, съсредоточен около класическите силуети, които не биха претърпели щети от сезонните тенденции.

За Есен/Зима 2019-та дизайнерката черпи вдъхновение от прима балерината Мая Плисецкая, а поетата посока е ориентирана по-скоро около силата на духа й и живота извън сцената, отколкото буквалните балет препратки. Плисецкая е имала трудно детство - баща й е убит от режима на Сталин, а след това дълги години живее в заточение с майка си в наказателен лагер. Въпреки всичко това обаче, момичето разцъфва в интернационална звезда с неподражаема кариера.

Темата е дискретно интерпретирана, а и честно казано, всеки друг подход би бил противоречащ със самата концепция на бранда - устойчив на време и тенденции гардероб. Балетните "униформи" се четат дискретно в дълбоките scoop деколтета и красиво движещите се кожени плисе поли. Хърст, която е родом от Уругвай, включва като детайл и реплики на традиционните за там метални монети, които влизат в ролята на великолепни колани около талиите на момичетата. Силуетите се редуват едни други както с безупречни и почти стерилни костюми и палта, така и с релаксирани плетива, кашмирени наметки и свободни миди поли. Безспорен акцент е обемното сиво палто, наподобяващо кожа с косъм дори от близък поглед, а изработено всъщност от вълна, претърпяла специална преработка. Представянето му е своеобразен пример за устойчивост в бъдещето на модата, както и на панетата ни като цяло>>> 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.